Γαλλία: Σκοτώθηκε 10χρονη που έκανε ποδήλατο όταν την παρέσυρε 83χρονη οδηγός

Κοριτσάκι ηλικίας 10 ετών, που είχε βγει βόλτα με άλλα παιδιά με τα ποδήλατά τους και τους παρέσυρε με το όχημά της 83χρονη οδηγός την Τετάρτη, στη Γαλλία, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Ο θάνατος του παιδιού, που βρισκόταν σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση» μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στο Λα Ροσέλ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρνό Λαρέζ, ο εισαγγελέας της Λα Ροσέλ.

Το κοριτσάκι ανήκε σε μια ομάδα δώδεκα παιδιών, ηλικίας 7 έως 11 ετών, που πήγαιναν μαζί σε ένα κοινοτικό κέντρο ελεύθερου χρόνου και κυκλοφορούσαν με ποδήλατο, όταν τους παρέσυρε το πρωί της Τετάρτης μία 83χρονη οδηγός, η οποία είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η 83χρονη γυναίκα, που βρέθηκε αρνητική σε αλκοόλ και άλλες ουσίες, τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση, όμως το μέτρο αυτό ήρθη «για ιατρικούς λόγους» και μεταφέρθηκε σε μία «εξειδικευμένη νοσοκομειακή δομή». Προς το παρόν, δεν έχει μιλήσει στις αρχές που ερευνούν το περιστατικό.

LA ROCHELLE : Un groupe de 12 enfants à vélo a été percuté par une automobiliste de 83 ans dans le centre-ville lors d’une sortie périscolaire. Six sont blessés dont trois grièvement (France 3). pic.twitter.com/6CmwzSMw4s
— Infos Françaises (@InfosFrancaises) June 5, 2024

Το κείμενο, που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα κράτη μέλη, προβλέπει ότι οι άδειες οδήγησης θα ισχύουν μονάχα 15 χρόνια για τις μηχανές, τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ, 5 χρόνια για τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Για να αποκτήσει κανείς αλλά και να ανανεώσει το έγγραφο, θα είναι υποχρεωτικός ο ιατρικός έλεγχος.

Η Πολίν Ντερουλέντ, παίκτρια της αντισφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο, η οποία θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στηρίζει το μέτρο αυτό. Τη χτύπησε με το όχημά του ένας 90χρονος άνδρας, ο οποίος «μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο», με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει το αριστερό πόδι της το 2018.