Αναστάτωση επικρατεί στην Αμοργό τις τελευταίες ώρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, βόρεια της Xώρας της Αμοργού και προκάλεσε την κινητοποίησή της.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε πεζοπόρο τμήμα, που μετέβη ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο, ενώ από αέρος επιχείρησαν τρία αεροσκάφη.

Η φωτιά, όπως καταγγέλλει στο in κάτοικος της Αμοργού ξέσπασε από φωτοβολίδες που πέταξε ο στρατός κατά τη διάρκεια άσκησης τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/6). Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο το μεσημέρι υπήρξε αναζωπύρωση και σήμανε εκ νέου συναγερμός.

«Η στρατιωτική άσκηση γίνεται εδώ και μέρες στο νησί. Τα ξημερώματα, περίπου στις 5:00, έριξαν φωτοβολίδες και πήρε φωτιά. Οι εθελοντές και ο Δήμος κινητοποιήθηκαν άμεσα και η πυρκαγιά έσβησε, αλλά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε», αναφέρει η κάτοικος μιλώντας στο in και προσθέτει ότι η βοήθεια των Canadair, που έκαναν ρίψεις από αέρος, ήταν πολύτιμη.

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αυτοί που οφείλουν να κάνουν οτιδήποτε για την ασφάλεια μας μάς καίνε;», αναρωτιέται η ίδια, ξεσπώντας για τον τρόπο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι εξαιτίας του συμβάντος πολλοί κάτοικοι και επιχειρήσεις από τις 14:30 έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς έχουν προκληθεί ζημιές σε κολώνες του ηλεκτρικού.

«Η περιοχή της Αιγιάλης, τα Λαγκάδα, τα Θολάρια, ο Ποταμός δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για τουριστική περιοχή. Εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες τώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν έχουν γεμίσει τα ψυγεία τους και θα καταστραφούν», τονίζει αγανακτισμένη.

Σύμφωνα με την κάτοικο, στο νησί υπάρχει μόνο ένα άτομο της ΔΕΔΔΗΕ, που δίνει μάχη με τον χρόνο και κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν ρεύμα το συντομότερο, ωστόσο χρειάζεται να μεταβεί στο νησί και συνεργείο εργολάβου από τη Νάξο ή από άλλα νησιά.

«Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι η περιοχή της Αιγιάλης θα πάρει ρεύμα αύριο (6/6) μετά το μεσημέρι, στην καλύτερη των περιπτώσεων», αναφέρει η κάτοικος.

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του ο Δήμος Αμοργού αναφέρει ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

«Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο βουνό της Χώρας, έχει προκληθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλης .Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση», σημειώνει σχετικά.