Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Πάφο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός, ενώ έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Πολέμι και Ψάθι, όπως και τα χωριά Χούλου, Λεμόνα.
Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι της γειτονικής κοινότητας του Αγίου Δημητριανού, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν χρειάσθηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές. Υπάρχει μεγάλο μέτωπο το οποίο αναπτύσσεται ανατολικά. 
Διασώθηκε, την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφος ο οποίος είχε αποκλειστεί σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην περιοχή Ψαθί. Άνδρες που επιχειρούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για πυρόσβεση, τον εντόπισαν και τον διέσωσαν. Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως φέρει μόνο εξωτερικά τραύματα και συγκεκριμένα ελαφρές εκδορές.
Σημειώνεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας ζήτησε συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάφο με επιπρόσθετα πτητικά μέσα.
Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας έδωσε οδηγίες για να γίνουν αμέσως οι όποιες ενέργειες για να σταλούν τα πτητικά μέσα στην Κύπρο.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εκκένωση:
Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Πάφου. Η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού.
Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Πάφου. Η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού. pic.twitter.com/iSWqbL8v70
— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) June 11, 2024
Φωτιά μαίνεται και στην περιοχή των χωριών Χούλου – Λεμόνας, στην επαρχία Πάφου. Σε εξέλιξη η εκκένωση των δύο χωριών. pic.twitter.com/mH0CGkQuBp
— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) June 11, 2024

Εκτεταμένες ζημιές – Διασώθηκε κτηνοτρόφος – Ζητήθηκε συνδρομή από άλλα κράτη

Content snippet: CookieBar