Κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, έφοδο στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας, καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους.

Πρόκειται για το beach bar που πέρσι είχε ξεσηκωθεί θύελλα μετά από βίντεο στα social media που έδειχνε εργαζόμενο να σερβίρει μέσα στη θάλασσα. Πέρσι, η επιχείρηση είχε σφραγιστεί λόγω των κατασκευών μέσα στη θάλασσα, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, τοποθετήθηκαν και φέτος.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος, μαζί με τη λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, Ν. Κόλλια, τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας, όσο και με το Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».