Αγανακτισμένος επιβάτης απαιτεί να απαγορευτούν οι θέσεις με ανάκλιση έπειτα από μία πτήση «κόλαση» – «Θέλουμε να ταξιδεύουμε άνετα»

Ένας επιβάτης έγραψε τα παράπονά του για τους ταξιδιώτες που στα αεροπλάνα ξαπλώνουν, βάζοντας το κάθισμα σε θέση ανάκλισης με αποτέλεσμα να ενοχλούν τους άλλους. Συγκεκριμένα, ζήτησε να απαγορευτούν δια παντός.

Ο αγανακτισμένος επιβάτης εξέδωσε μία «δημόσια ανακοίνωση» στους ταξιδιώτες που θέλουν να βάζουν το κάθισμά τους σε ανάκλιση. Σε μία δημόσια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ταξιδιώτης εξέφρασε την αγανάκτησή του απέναντι σε όσους θέλουν να ξαπλώνουν στις πτήσεις – αδιαφορώντας για τον επιβάτη που κάθεται πίσω τους.  Ενώ λέει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να ξαπλώνεις αν έχεις ζητήσει την άδεια του επιβάτη που είναι από πίσω σου και μόνο εφόσον κοιμάσαι, σημείωσε: «προς τους  επιβάτες που πέφτουν σε ανάκλιση: μην το κάνετε».

«Το καταλαβαίνω αν θέλετε να ξαπλώνετε όταν είναι να κοιμηθείτε, αλλά πρώτα, ρωτήστε αυτόν που κάθεται πίσω σας. Αν έχετε σκοπό να είστε ξαπλωμένοι σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, να έχετε τουλάχιστον τη λεπτότητα να υπολογίσετε και αυτόν που κάθεται πίσω σας».

Εκφράζοντας τη δική τους προοπτική, οι αναγνώστες συμπλήρωσαν: «Και εμείς που είμαστε από πίσω σας, θέλουμε να νιώθουμε το ίδιο άνετα, να μπορούμε να δούμε μία ταινία ή να φάμε χωρίς να στριμωχνόμαστε ή να κολλάμε την οθόνη στο πρόσωπό μας».

«Είμαστε και εμείς άνθρωποι και δεν γίνεται εμείς να υποφέρουμε για να είστε εσείς άνετα». Η διαφωνία πυροδότησε ένταση στα σχόλια και μερικοί αναγνώστες συμφώνησαν ότι το καλύτερο θα ήταν ν’ απαγορευθεί η  ανάκλιση, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει.

«Μία φορά, σ’ ένα ταξίδι, είχα ανοίξει την εφημερίδα μου για να διαβάσω και, ο μπροστινός μου ήρθε τόσο χαμηλά που σχεδόν ακουμπούσε στα πόδια μου, και ενοχλούταν κιόλας, από τον θόρυβο της εφημερίδας. Η ένταση καταλάγιασε όταν μας έφεραν πρωινό».

Κάποιος άλλος είπε: «Νομίζω ότι εκφράζει την μειοψηφία. Δηλαδή, από τη στιγμή που πληρώνω εισιτήριο, μπορώ να φέρω το κάθισμά μου σε ανάκλιση αν θέλω».

«Καλό θα ήταν να σκεφτείς να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, να καλλιεργήσεις την υπομονή σου. Πρέπει ν’ αποδεχτείς κάποια πράγματα. Αν δεν θέλεις ο μπροστινός σου να είναι σε ανάκλιση, μπορείς να του το ζητήσεις, αλλά αν αρνηθεί, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».