Ξετυλίγεται το κουβέρι της υπόθεσης – θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό 82χρονου άνδρα, που αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις 10:00 την Παρασκευή το βράδυ στα Άνω Λιόσια.

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα ασκήθηκε στον 59χρονο ο οποίος φέρεται να έκαψε τον 82χρονο νεκρό πατέρα του. Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, από την έρευνα των αρχών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια κι αυτό γιατί ο ηλικιωμένος φαίνεται ότι πέθανε από παθολογικά αίτια.

Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά την μεταφορά της σορού στην αυλή, πριν αυτή καεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην συνέχεια.

Πληροφορίες, που έγιναν γνωστές το πρωί, ανέφεραν ότι σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ένα κεφάλι και πόδια.

Στον 59χρονο γιο ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Ενδέχεται να ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 59χρονος φέρεται να έχει πει στην Αστυνομία πως ο πατέρας του πέθανε, ο ίδιος δεν άντεχε την μυρωδιά, τον έβγαλε έξω και έβαλε φωτιά. Στην ερώτηση αν τον τεμάχισε, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή τα άκρα του αποκολλήθηκαν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Παρασκευής στην αυλή απανθρακωμένο τον 82χρονο πάνω σε ένα καμένο στρώμα και δίπλα του ήταν ο 59χρονος γιος του, ο οποίος έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μιλούσε ακατάληπτα και αρχικά δήλωσε πως ο πατέρας του πέθανε και επειδή δεν είχε λεφτά για την κηδεία, του έβαλε φωτιά.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν και λόγο για κάποια φορά που ο ηλικιωμένος τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του.