Πρώην σχεδιαστής της Triumph ετοιμάζει ένα πολύ όμορφο scrambler που βασίζεται στο 400άρι της Triumph.

Ο Φελίπε Λόπεζ είναι από τους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια βοήθησαν πολύ την Triumph να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Ο Λόπεζ ήταν επί χρόνια επικεφαλής σχεδιαστής πλαισίων της βρετανικής μάρκας και έβαλε το λιθαράκι στη δημιουργία σημαντικών μοντέλων. Πλέον ο Φελίπε Λόπεζ έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο ιδρύοντας την εταιρεία Tramontana Motorcycles.

Η σχέση του Λόπεζ με την Triumph παραμένει πολύ ισχυρή και αυτός είναι ο λόγος που το νέο μοντέλο πάνω στο οποίο δουλεύει ο σχεδιαστής είναι βασισμένο στο Scrambler 400 X. Η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί τον γνωστό μονοκύλινδρο κινητήρα 398 κ.εκ. και το ίδιο πλαίσιο με τη βρετανική μοτοσικλέτα έχοντας όμως ένα πιο off-road χαρακτήρα.

Ο εμπρός τροχός για παράδειγμα είναι 21 ιντσών ακτινωτός, έναντι του 19άρι της Triumph, ενώ το ρεζερβουάρ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε μέγεθος. Το ψαλίδι είναι επίσης δανεισμένο από τη μοτοσικλέτα της Triumph, ενώ πολύ διαφορετική είναι η εξάτμιση η οποία βγαίνει χαμηλά, δίπλα στο ψαλίδι.

Εκείνο που μένει να απαντηθεί το επόμενο διάστημα είναι αν αυτή η μοτοσικλέτα είναι όντως μια δημιουργία της Tramontana Motorcycles ή είναι μια νέα έκδοση της Scrambler 400 X. Άλλωστε το όνομα Tramontana έχει παρουσιαστεί ξανά στην γκάμα της εταιρείας με το Tiger 800 Tramontana του 2017. Μάλιστα εκείνο το μοντέλο είχε κατέβει σε αγώνες Rally Raid και είχε πάρει τη δεύτερη θέση στον αγώνα Panafrica Rally στην κατηγορία MaxiTrail, βάζοντας τις βάσεις για το μετέπειτα Tiger 800 XCX και το νέο Tiger 900 Rally Pro.

Μαντέψτε ποιος ήταν ο αναβάτης στο τιμόνι εκείνης της Tiger 800 Tramontana; Ο Φελίπε Λόπεζ!