Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έχει δημιουργήσει η γεωμαγνητική καταιγίδα η οποία χτυπά από εχθές Παρασκευή τον πλανήτη με το Βόρειο Σέλας να κάνει την εμφάνισή του ακόμα και σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της γης. Μάλιστα, σήμερα 11 Μαΐου, το μαγευτικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα και μάλιστα έγινε ορατό και από το κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, πρόκειται για την 13η εμφάνισή του στην χώρα μας τα τελευταία 500 χρόνια!

🌃 ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ! ✅Το σέλας είναι το ωραιότερο φυσικό φαινόμενο που γοητεύει και εμπνέει τους ανθρώπους απ’ την απαρχή του κόσμου. Συνολικά έχουν καταγραφεί 12 τεκμηριωμένες περιπτώσεις εμφάνισης Βόρειου Σέλαος πάνω απο τον Ελληνικό χώρο τα τελευταία… pic.twitter.com/bsnxBdubSf
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 11, 2024

Η καταγραφή στην Αθήνα έγινε από τον Χρήστο Ντουντουλάκη και τον Δημήτρη Σαγιάκο, επιστήμονες και παρατηρητές καιρικών και διαστημικών φαινομένων. «Το Βόρειο Σέλας φάνηκε από πολλές περιοχές χαμηλών γεωγραφικών πλατών ενώ στην Ελλάδα φάνηκε ακόμη και από την Ζαχάρω Ηλείας», είπε ο κ. Σαγιάκος.

Η λήψη που πραγματοποίησε ο κ. Σαγιάκος ήταν από το Παγκράτι και παρά την συννεφιά και την φωτορύπανση, τα χρώματα φαίνονταν για λίγο ακόμα και με γυμνό μάτι.