Αμέσως μετά το τέλος του προκριματικού οι νικητές έδωσαν συνέντευξη τύπου με τη σειρά εμφάνισης. Προς το τέλος μίλησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ Εντέν Γκολάν και η Μαρίνα Σάττι είχε περίεργη αντίδραση που σχολιάστηκε αρνητικά. Συγκεκριμένα τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια να χασμουριέται και να κάνει γκριμάτσες.

Στη συνέντευξη Τύπου η τραγουδίστρια της ελληνικής συμμετοχής δεν φαίνεται καθόλου ενθουσιασμένη που βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Ισραήλ, με αποτέλεσμα η αντίδραση της να έχει γίνει viral.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η κίνηση αυτή έχει γίνει επίτηδες, προκειμένου να δείξει τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων στη Γάζα.

Marina’s expressions while they were interviewing Ed*n. Marina Satti you will ALWAYS be famous pic.twitter.com/nUQwA1kJdR— george 🎲 | 🇳🇴🇱🇹🇮🇪 (@escldr) May 9, 2024

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς χιλιάδες κόσμου διαδήλωνε έξω από το στάδιο ενάντια της συμμετοχής του Ισραήλ, δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ η EBU κάλυψε με εφέ τις αποδοκιμασίες στο Ισραήλ, γεγονός που είχε κάνει ξανά το 2015 όταν χρειάστηκε να προστατεύσει τη Ρωσία.