Μία «μυστηριώδης γυναίκα» περπάτησε στο χαλί του Met Gala και αμέσως κατέκτησε τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ οι χρήστες λάτρεψαν το φόρεμά της που είχε σαν θέμα τις πεταλούδες με αποτέλεσμα να γίνει viral.

Σύντομα αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για τη Mona Patel – μια επιχειρηματία γεννημένη στη Vadodara του Gujarat της Ινδίας – η οποία εντυπωσίασε με το nude Iris Van Herpen φόρεμά της που ταίριαζε στο θέμα της εκδήλωσης: The Garden of Time.

Η καλλονή μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003 – και έκτοτε έχει ιδρύσει πολλές εταιρείες, όπως η HauteX Ventures και επίσης η radXai, μια startup τεχνολογίας υγείας.

Το χρυσοκέντητο φόρεμα με τις πεταλούδες που εντυπωσίασαν στο Met Gala

Η Patel, που συμπεριελήφθη σε λίστα του Forbes το 2021, εντυπωσίασε με το χρυσοκέντητο φόρεμά της που αγκάλιαζε στο σώμα της. Την εμφάνισή της συμπλήρωσαν χρυσά στολίδια σε σχήμα πεταλούδας στα χέρια της που κινούνταν μηχανικά μόνα τους γεγονός που προκάλεσε φρενίτιδα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το στιλ της επιμελήθηκε ο ο Law Roach, ο οποίος είναι γνωστός για τη συνεργασία του με την ηθοποιό Zendaya. «Ήθελα το ντεμπούτο μου να είναι κάτι που θα γιορτάζει την κληρονομιά μου και θα συνδυάζει επίσης την αγάπη μου για την ραπτική, και όταν άκουσα για το θέμα, η Iris Van Herpen φάνηκε η προφανής επιλογή», είπε στη Vogue India τον Μάρτιο.

Πολλοί ήταν εκείνοι, που έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. «Αυτό είναι το πιο όμορφο φόρεμα που έχω δει ποτέ», έγραψε ένας χρήστης των social media. «Την λένε Mona Patel, και όλοι χάνουν το μυαλό τους για αυτό το φόρεμα και δικαίως. Όχι μόνο έχει θέμα, αλλά πραγματικά μπορεί να είναι το πιο απίστευτο έργο που έγινε ποτέ γιατί… πλάκα μας κάνεις;» συνέχισε και τόνισε: «Το φόρεμα κινείται! Είναι σαν ένα φόρεμα πεταλούδας με έναν μηχανισμό μέσα, και ω, πανέμορφο. Και δείτε, κινούνται σαν πεταλούδες», πρόσθεσε για τα στολίδια στα μπράτσα.

«Αυτή η εμφάνιση ήταν η καλύτερη από τις καλύτερες. Εκπληκτική», σχολίασε άλλος χρήστης, τρίτος πρόσθεσε: «Τόσο θεϊκό!». «Omg.Αυτό είναι ένα έργο τέχνης!», σημείωσε άλλος χρήστης των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με το LinkedIn της Mona, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Gujarat και αργότερα πήρε Master of Science: Real Estate and Finance στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, και ακολούθησαν το Harvard Business School και το MIT Sloan School of Management.