Ένα δυνατό… beef ξεκίνησε χθες στη συνέντευξη Τύπου του β’ ημιτελικού της Eurovision, λόγω Ισραήλ.

Αν θεωρήθηκε από αρκετούς ασέβεια η συμπεριφορά τής Μαρίνας Σάττι, ο Joost, ο οποίος εκπροσωπεί την Ολλανδία, το… τερμάτισε τόσο στα παρασκήνια όσο και με τη σημερινή του απόφαση να ακυρώσει όλες τις πρόβες του «μέχρι νεωτέρας».

Αρχικά, η αποστολή του Ισραήλ τον έκραξε στα σόσιαλ γιατί αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με την Eden.

Στη συνέχεια, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου χασμιουριόταν η Σάττι, αυτός είχε σκεπάσει το πρόσωπό του με μία σημαία και την έβγαλε μόνο για να προκαλέσει την τραγουδίστρια του Ισραήλ.

Η Eden ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν νιώθει ασφαλής στο Μάλμε, λόγω των αντιδράσεων κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα ακόμη και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, με τον επικεφαλής της συνέντευξης Τύπου να την ενημερώνει πως δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.

Τότε, ο Ολλανδός εκπρόσωπος έβγαλε τη σημαία από το πρόσωπό του και ρώτησε με ύφος: «Γιατί όχι;».

Eurovision: Ακυρώθηκαν «μέχρι νεωτέρας» οι πρόβες της Ολλανδίας

Η Eden απάντησε δίχως να προκαλέσει, αλλά το επεισόδιο είχε και συνέχεια.

Η Ολλανδία σήμερα θα έκανε πρόβα πριν από το Ισραήλ, αλλά ο Joost δεν εμφανίστηκε.

Ολοι απορούσαν τι έχει συμβεί, με την EBU να βγάζει ανακοίνωση, λέγοντας πως η ολλανδική αποστολή δεν θα κάνει άλλες πρόβες «μέχρι νεωτέρας».

«Ερευνούμε το περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν θα κάνουμε άλλο σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο».

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ήταν δική του απόφαση ή της EBU, ενώ λίγο μετά την ανακοίνωση για τις πρόβες, ο Joost διέγραψε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε αναρτήσει στο Instagram από τον διαγωνισμό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επεισόδιο με μέλος της ισραηλινής αποστολής ο οποίος φέρεται να ειρωνεύτηκε τους νεκρούς γονείς του τραγουδιστή, ενώ ολλανδικά σάιτ λένε, επίσης χωρίς επιβεβαιωμένη πληροφορία, πως ο Joost ήθελε να κάνει δήλωση επί σκηνής για το επεισόδιο με το Ισραήλ και του το απαγόρευσαν.

Κυκλοφορεί επίσης στο διαδίκτυο ότι ενδέχεται να αποβληθεί από τον διαγωνισμό, κάτι που προς το παρόν δεν προκύπτει από κάπου.

Eurovision: Κλειδωμένη στο δωμάτιό της η Eden, δέχεται απειλές για τη ζωή της

Tην ίδια ώρα, η Eden Golan που εκπροσωπεί το Ισραήλ, πήρε οδηγία να μην βγει για κανέναν λόγο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, πλην από το να πάει να κάνει πρόβες. Εχει συνεχώς μεγάλο αριθμό φρουρών κοντά της και αποφεύγουν να περνάει από σημεία που γίνονται διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης.

Η ισραηλινή υπηρεσία εθνικής ασφάλειας Shin Bet προειδοποίησε την Γκόλαν να μην βγει από το δωμάτιο πέρα από τις πρόβες και τον ίδιο τον διαγωνισμό του Σαββάτου, αφού έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της.