Home / Ψυχαγωγία / Eurovision 2024: Υποχωρεί η Ελλάδα στα στοιχήματα – Ξανά στην κορυφή η Κροατία
Eurovision 2024: Υποχωρεί η Ελλάδα στα στοιχήματα – Ξανά στην κορυφή η Κροατία
Πέμπτη, 2.5.2024, 20:28
Ιωάννης Καρακασίδης@

Οι εντυπώσεις μετά τη δεύτερη πρόβα της Μαρίνας Σάττι.

Τη δεύτερη πρόβα της στη σκηνή του Μάλμε πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα (2/5) η ελληνική αποστολή για τη Eurovision. Η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της τα έδωσαν όλα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), με τις εικόνες και το σχετικό βίντεο να κάνουν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου.

Eurovision 2024: Γκρέμισε τη σκηνή η Μαρίνα Σάττι στη δεύτερη πρόβα της

Την ίδια ώρα την πρώτη τους τεχνική πρόβα για τη φετινή διοργάνωση έκαναν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και οι Big5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία), καθώς και η οικοδέσποινα Σουηδία. Το πρόγραμμα των ξεχωριστών ανά χώρα προβών ολοκληρώνεται αύριο και μεθαύριο, ενώ την Κυριακή οι 37 καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν.

Το απόγευμα της Δευτέρας (6/5) ξεκινούν οι Dress Rehearsals του Α’ Ημιτελικού στις 15:45 και στις 21:00 (CET). Το μεσημέρι της Τρίτης (7/5) στις 15:00 (CET) θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία Dress Rehearsal, η οποία και θα μαγνητοσκοπηθεί ως back-up για ενδεχόμενο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της Eurovision. Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί και για τις χώρες του Β’ Ημιτελικού την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Τι λένε τα στοιχήματα για την Ελλάδα και ποια χώρα ανέκτησε την κορυφή;

Λίγες μόλις ώρες μετά τη δεύτερη πρόβα της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι» και καθώς όλες οι χώρες περνούν από την εντυπωσιακή σκηνή του Μάλμε, οι αποδόσεις στα γραφεία στοιχημάτων παίρνουν φωτιά. Η Ελλάδα, που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε μέχρι την 7η θέση, υποχώρησε από την 8η στην 9η θέση, με την Ιρλανδία να συνεχίζει το εντυπωσιακό της πλασάρισμα ολοένα ψηλότερα.

Ωστόσο, εντυπωσιακή ήταν η επάνοδος της Κροατίας στην πρώτη θέση των στοιχημάτων μετά από κάποιες εβδομάδες και το μέχρι πρότινος απόλυτο φαβορί της φετινής Eurovision, Ελβετία, να περνά στη δεύτερη θέση. Η λαμπερή πρόβα της Ουκρανίας την ανέβασε από την 5η στην 3η θέση των προγνωστικών, με την Ιταλία να ακολουθεί τέταρτη και την Ολλανδία να υποχωρεί σημαντικά στην 5η θέση.

Ανάκαμψη στη 10η θέση σημείωσε το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την πρώτη πρόβα του Olly Alexander, που είχε κατρακυλήσει στη 15η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis παραμένει στην 23η θέση των στοιχημάτων για τη Eurovision.

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης