Eurovision 2024: Τρέλα με την γκοθ εμφάνιση της Ιρλανδίας – «Θα κερδίσει»

Η εμφάνιση της Ιρλανδίας στον ημιτελικό της Eurovision την Τρίτη έκανε πολλούς τηλεθεατές να προβλέπουν ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Η non binary καλλιτέχνιδα Bambie Thug 31 ετών, παρουσίασε μια εντυπωσιακή απόδοση του τραγουδιού Doomsday Blue στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η αποστολή της Ιρλανδίας τραγούδησε ενώ όλοι μαζί εκτελούσαν ένα τελετουργικό περιτριγυρισμένοι από κεριά και μαζί τους στη σκηνή ένας άνδρας χορευτής φορούσε δαιμονικό μακιγιάζ και ψεύτικα δόντια. Η συμμετοχή της Ιρλανδίας έχει δημιουργήσει ένα buzz τις τελευταίες εβδομάδες επειδή είναι ριζικά διαφορετική από οτιδήποτε έχει στείλει η χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού στο παρελθόν. 

Ο Bambie Thug άρχισε αμέσως να γίνεται trend στο X/ Twitter κατά τη διάρκεια του Α ημιτελικού με πολλούς θεατές να επαινούν την εξαιρετική απόδοση.

Αν και η Ιρλανδία δυσκολεύεται στη Eurovision τα τελευταία χρόνια, η χώρα ισοβαθμεί με τη Σουηδία για τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του διαγωνισμού με επτά.

Η Ιρλανδία κέρδισε τελευταία φορά το 1996 με το τραγούδι του Eimear Quinn The Voice. Άλλοι αξέχαστοι νικητές του παρελθόντος είναι ο Johnny Logan και η Dana.