Τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2024 έδωσε στη δημοσιότητα η EBU, με την Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι να εμφανίζεται στο πρώτο μισό και συγκεκριμένα στην 12η θέση.

Η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στον τελικό της Eurovision 2024

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση και του β’ ημιτελικού, όλοι οι διαγωνιζόμενοι τράβηξαν κλήρο για να μάθουν τη σειρά εμφάνισής τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision, όπως δείχνει βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα της διοργάνωσης στο Instagram.

Οι διαγωνιζόμενοι τράβηξαν από ένα μπολ γεμάτο χαρτάκια που έγραφαν είτε «πρώτο μισό» είτε «δεύτερο μισό» ή ήταν κενό. Στην τελευταία περίπτωση, οι παραγωγοί επιλέγουν σε ποιο μισό θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες προκειμένου να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των εμφανίσεων και των τραγουδιών και να αποφευχθούν συνεχόμενες συμμετοχές ίδιου μουσικού στιλ.

Η Μαρίνα Σάττι, όπως μπορεί να δει κανείς και στο βίντεο, τράβηξε ένα χαρτάκι που έγραφε «πρώτο μισό», αλλά δεν φάνηκε να χαίρεται και τόσο πολύ. Η Silia Kapsis κατά την ίδια διαδικασία θα εμφανιστεί στο «δεύτερο μισό».

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε και η τελική λίστα της εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2024, με την Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι να εμφανίζεται στην 12η θέση, και την Κύπρο με τη Silia Kapsis στην 20ή θέση.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2024