Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον τελικό του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας, με βασιλική μάλιστα παρουσία μεταξύ των προσκεκλημένων.

Η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας μεταξύ των καλεσμένων στον τελικό της Eurovision 2024

Τα εισιτήρια για τον τελικό της Eurovision 2024 έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετό καιρό και όσοι τυχεροί καταφέρουν να βρεθούν εκεί θα έχουν ίσως την ευκαιρία να δουν από κοντά την πριγκίπισσα Βικτόρια και διάδοχο του θρόνου της Σουηδίας, όπως επιβεβαίωσε ο βασιλικός οίκος.

Η κληρονόμος του σουηδικού θρόνου θα ταξιδέψει από τη Στοκχόλμη στο Μάλμε, για να παρακολουθήσει από κοντά τη μεγάλη μουσική βραδιά.

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο και πραγματοποιείται στη Σουηδία. Με βάση αυτό, υπάρχει σχέδιο να παρευρεθεί κάποιος από τη βασιλική οικογένεια. Η πριγκίπισσα διάδοχος του θρόνου Βικτόρια έχει προγραμματιστεί να είναι παρούσα στον τελικό της Eurovision 2024 το Σάββατο στο Μάλμε» ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού.

Δεν είναι γνωστό εάν ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ντάνιελ, ή τα παιδιά τους, η πριγκίπισσα Εστέλ και ο πρίγκιπας Όσκαρ, θα τη συνοδεύσουν ή όχι.

Η αξέχαστη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον στον περσινό τελικό της Eurovision

Με την παρουσία της στον μουσικό διαγωνισμό, η πριγκίπισσα Βικτόρια ακολουθεί τα βήματα μελών κι άλλων βασιλικών οικογενειών που υποστηρίζουν την Eurovision.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον στην προηγούμενη διοργάνωση; Πριν από ακριβώς 12 μήνες, η πριγκίπισσα της Ουαλίας εξέπληξε τα 162 εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολουθούσαν τη Eurovision σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας την εκδήλωση με μια ερμηνεία στο πιάνο.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ εμφανίστηκε στο εισαγωγικό βίντεο του γκαλά, το οποίο περιείχε εναέρια πλάνα από το κάστρο Γουίνδσορ, ενώ το ουκρανικό συγκρότημα Kalush (νικητές του 2022) τραγουδούσε τη Stefania στη στάση Maidan Nezalezhnosti του μετρό, στο Κίεβο.

Η Κέιτ Μίντλετον, εκθαμβωτική, με ένα ασύμμετρο μπλε φόρεμα Jenny Packman και διαμαντένια σκουλαρίκια, έπαιξε πιάνο στο Crimson Drawing Room του φρουρίου. Η ερμηνεία της είχε προηγουμένως ηχογραφηθεί και είχε κάνει πρόβες με τους συνθέτες, ενορχηστρωτές και μουσικούς διευθυντές Joe Price και Kojo Samuel.