Με ένα κοντινό πλάνο της Μαρίνας Σάττι, σαν να κάνει live μέσω social media, ξεκίνησε η εμφάνιση της Ελλάδας στη σκηνή της Eurovision 2024.

Σε μια πολύ φρέσκια εμφάνιση, που δεν θυμίζει καμία άλλη από αυτές που έχουμε δει στην Eurovision, η Μαρίνα Σάττι άρχισε να τραγουδά το «Zari». Το μονοπλάνο συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού, προσδίδοντας αμεσότητα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μουσικού διαγωνισμού που υλοποιείται η ιδέα του μονοπλάνου και είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2024 να ξεχωρίζει.

«Ήταν μία ιδέα του κ. Φωκά Ευαγγελινού, ίσως και βασισμένη σε εκείνο το βίντεο που είχα κάνει της Μάντισσας, που ήταν επίσης μονοπλάνο. Έχει να κάνει με το να γίνονται όλα μπροστά στα μάτια του κόσμου, χωρίς κατ, χωρίς μοντάζ, χωρίς κοψίματα. Ό,τι συμβαίνει, αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και μοντέρνοι, είμαστε και rap, είμαστε και σύγχρονοι, έχουμε όμως και όλη αυτή την κουλτούρα πίσω μας και μέσα μας. Οπότε, νομίζω ότι η ιδέα του μονοπλάνου, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί ξανά στη Eurovision, δίνει αυτή την αίσθηση της συνέχειας και της ειλικρίνειας μπροστά στα μάτια του κόσμου, τα βλέπουν όλα ανά πάσα στιγμή», είχε πει στην ΕΡΤ η Μαρίνα Σάττι σχετικά με την εμφάνισή της.

Η Μαρίνα Σάττι παρέσυρε όλο το Μάλμε στους ρυθμούς του ζουρνά και το στάδιο ξεσηκώθηκε. Λίγο μετά η Μαρίνα Σάττι ξάπλωσε στη σκηνή μαζί με τους χορευτές της και η Πλάκα εμφανίστηκε από ψηλά.

Το άγχος της βέβαια ήταν εμφανές σε κάποια σημεία, καθώς μην ξεχνάμε ότι ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα και πυρετό. Ωστόσο, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Πριν από τη Μαρίνα Σάττι εμφανίστηκαν Μάλτα και Αλβανία, ενώ έπονται Ελβετία, Τσεχία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Σαν Μαρίνο, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

Στον β’ ημιτελικό, ανάμεσα στις χώρες που διεκδικούν θέση στον τελικό της Eurovision, θα εμφανιστούν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Eurovision 2024: Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι λίγο πριν τον β’ ημιτελικό

Λίγο πριν από τον β’ ημιτελικό της Eurovision 2024, η Μαρίνα Σάττι, μέσω ανάρτησής της, κάλεσε τους eurofans να ψηφίσουν την Ελλάδα.

«Γειααα. Είναι η ώρα να υποστηρίξετε την Ελλάδα, τη Μαρίνα και τους φίλους της. Ψηφίστε για τη χαριτωμένη φέτα σαγανάκι. Ανυπομονώ να τραγουδήσω για σας απόψε», έγραψε.

Η πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2024 θεωρείται δεδομένη, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχήματα δείχνουν τη Μαρίνα Σάττι και το «Zari» στην τρίτη θέση.