Η Μαρίνα Σάττι ενθουσίασε τους Eurofans και πέρασε στο ρελαντί στον τελικό της Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στις 10 το βράδυ του Σαββάτου (11/5).

Στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2024, η Μαρίνα Σάττι ανέβηκε άρρωστη στη σκηνή και ενθουσίασε με το «Ζάρι» το κοινό στο Μάλμε της Σουηδίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές στη Malmö Arena, στρώνοντας τον δρόμο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Λίγο παραδοσιακός χορός, ποπ, ραπ, το πολυπολιτισμικό «Zari» αποκάλυψε όλες τις πτυχές της Μαρίνας Σάττι, η οποία αντλεί έμπνευση από παραδοσιακές, βαλκανικές και αραβικές επιρροές, γεφυρώνοντας πολιτισμούς.

Η Μαρίνα Σάττι μετέφερε την ενέργειά της στους Eurofans, φορώντας τη χαρακτηριστική μωβ φούστα και τις εκκεντρικές μπότες, ξεσηκώνοντας το κοινό και αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα. Τρομερή ήταν η στιγμή που έβγαλε το μαντήλι και παρέσυρε το πλήθος με τις χορευτικές της ικανότητες.

Να σημειωθεί ότι το άγχος ήταν έκδηλο σε αρκετές στιγμές του performance της, καθώς κάποιες φορές δεν ακουγόταν επειδή το μικρόφωνο δεν ήταν κοντά στα χείλη της, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Η Μαρίνα Σάττι φόρεσε στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, το οποίο ήταν μία κάμερα που μοιάζει με GoPro, οπότε το κοινό και οι χορευτές (Huseyin Çetintaş, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Βασίλης Καραγιάννης) είχαν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση.

Η Μαρίνα Σάττι, μετά την σαρωτική της εμφάνιση στον ημιτελικό της Eurovision 2024, ανάρτησε στιγμιότυπο από το τραγούδι της, γράφοντας: «Put your hands up!… for Eurovision anthem 🙌 MA-RINA! 🇬🇷».

Στον μεγάλο τελικό πέρασε και το μεγάλο φαβορί από την Ελβετία, Nemo, ο οποίος τραγούδησε αμέσως μετά την Μαρίνα Σάττι.

Eurovision 2024: Χαμός μόλις ανέβηκε στη σκηνή η Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου εντυπωσίασε με την εμφάνισή της μόλις ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας, λίγο μετά την παρουσίαση των συμμετοχών.

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το τραγούδι «My Number One», που έδωσε στη χώρα μας τη νίκη το 2005.

Οι παρουσιάστριες του ημιτελικού τραγουδούσαν το κομμάτι μαζί με το κοινό, το οποίο και ξεσηκώθηκε όταν ανέβηκε η Έλενα Παπαρίζου στη σκηνή.

Εκτός από την Ελλάδα, το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (11/05) πήραν και άλλες εννέα χώρες, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

Οι παρουσιάστριες της Eurovision 2024, Petra Mede και Malin Åkerman, ανακοίνωσαν με τυχαία σειρά τις εξής 12 χώρες:

Λετονία / Dons – HollowΑυστρία / Kaleen – We Will RaveΟλλανδία / Joost Klein – Europapa Νορβηγία / Gåte – Ulveham5. Ισραήλ / Eden Golan – HurricaneΕλλάδα / Marina Satti – ZARIΕσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagiΕλβετία Nemo – The CodeΑρμενία / LADANIVA – JakoΓεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter

Η περσινή νικήτρια (Σουηδία) και οι χώρες των Big-5 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) προκρίνονται αυτομάτως για τον μεγάλο τελικό.

Το νέο ραντεβού «κλείδωσε» για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, στις 22:00, που θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Τον τελικό της Eurovision 2024 θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα, ενώ το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου.

Eurovision 2024: Οι εμφανίσεις των χωρών στον Β’ Ημιτελικό

Μάλτα / Sarah Bonnici – Loop

Αλβανία / BESA – TITAN

Ελλάδα / Marina Satti – ZARI

Ελβετία Nemo – The Code

Τσεχία / Aiko – Pedestal

Αυστρία / Kaleen – We Will Rave

Δανία / SABA – SAND

Αρμενία / LADANIVA – Jako

Λετονία / Dons – Hollow

Σαν Μαρίνο / MEGARA – 11:11

Γεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter

Βέλγιο / Mustii – Before the Party’s Over

Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Ισραήλ / Eden Golan – Hurricane

Νορβηγία / Gåte – Ulveham

Ολλανδία / Joost Klein – Europapa

Οι χρήστες του Twitter δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν τον διαγωνισμό στηρίζοντας τη Μαρίνα Σάττι, η οποία τραγουδούσε άρρωστη και τα κατάφερε εξαιρετικά.

«Μαρίνα σήκωσέ το»: Οι όχι και τόσο ψύχραιμες αντιδράσεις μετά την πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2024

Και ένας μικρός χαμός μετά την πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2024