Η αυλαία του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024 ανοίγει και επισήμως και το βράδυ της Τρίτης (07/05) στο Μάλμε της Σουηδίας πραγματοποιείται ο Α’ Ημιτελικός.

Ξεκινά απόψε στις 22:00 στο Μάλμε της Σουηδίας ο 68ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Η σειρά εμφάνισης των χωρών.

Οι δύο Ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 7 και 9 Μαΐου, ενώ ο Τελικός του φετινού διαγωνισμού της Eurovision θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, 11 Μαΐου.

Το διαγωνιστικό μέρος του Α’ Ημιτελικού ανοίγει η Κύπρος με τη Silia Kapsis, η οποία θα ανέβει στη σκηνή του Μalmö Arena ερμηνεύοντας το “Liar”, ενώ η Μαρίνα Σάττι με το “ZARI” πρόκειται να εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ ημιτελικού, την ερχόμενη Πέμπτη.

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό

Δεκαπέντε χώρες διαγωνίζονται το βράδυ της Τρίτης στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision διεκδικώντας το εισιτήριο για τη βραδιά του Τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου.

Σημειώνεται πως απόψε έχουν δικαίωμα ψήφου και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά φέτος, live τα τραγούδια τους, από τις “Big Five“, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης. Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία θα εμφανιστούν τη βραδιά του Β’ Ημιτελικού.

Eurovision 2024: Τι θα δούμε στον Α’ Ημιτελικό και η “καυτή” Ελένη Φουρέιρα

Η έναρξη αναμένεται άκρως… καυτή και αυτό οφείλεται εν μέρει στην Ελένη Φουρέιρα, η οποία θα ανέβει για ακόμη μια φορά στη σκηνή της Eurovision ερμηνεύοντας φυσικά το “Fuego” και μαζί με δύο ακόμα “θρύλους” του διαγωνισμού θα “ανοίξουν” το εντυπωσιακό – όπως όλα δείχνουν – σόου της έναρξης.

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, η κορυφαία pop star θα εμφανιστεί στο interval act του α’ ημιτελικού, μέσα από το οποίο θα αποκαλυφθεί η σκηνή και θα δωθεί το μουσικό σύνθημα για να ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση.

Εκτός από την Ελένη Φουρέιρα, που πρόσφατα γιόρτασε τις διαμαντένιες πωλήσεις του album της «Poli_Ploki» που κυκλοφορεί από την Panik Records, στο act θα συμμετέχουν η Chanel Terrero που εκπροσώπησε την Ισπανία με το «SloMo» το 2022 και ο Eric Saade, που διαγωνίστηκε με το «Popular» για την Σουηδία το 2011.

Η Ελένη Φουρέιρα θα παρουσιάσει το «Fuego», με το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση για την Κύπρο το 2018, μέσα από μία «καυτή» χορογραφία που επιμελήθηκε ο Bill Roxenos.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελένη Φουρέιρα ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision. Εκτός από τη διαγωνιστική συμμετοχή της το 2018, το 2019, στο Ισραήλ, συμμετείχε σε act με τίτλο «οι θρύλοι της Eurovision», όπου ξεσήκωσε τους πάντες παρουσιάζοντας με τον δικό της μοναδικό τρόπο το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007.

Ελένη Φουρέιρα, Eric Saade και Chanel επιλέχθηκαν από το SVT για το εναρκτήριο σόου του Α’ Ημιτελικού με τίτλο “United By Music”.

Οι τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν τις εμβληματικές συμμετοχές τους στη Eurovision, συνοδευόμενοι από 24 χορευτές.

Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται για το “παράθυρο” ψηφοφορίας του φετινού Μεγάλου Τελικού.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού. Οι θεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν καθώς ερμηνεύονται τα κομμάτια, αντί να περιμένουν έως ότου παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές, όπως συνέβαινε από τότε που εισήχθη η ψηφοφορία του κοινού το 1997 (εκτός από το 2010 και το 2011 που ξεκινούσε η ψηφοφορία στην έναρξη του Τελικού).

Επιπλέον, οι τηλεθεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό (Rest of The World) θα έχουν πλέον σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια πριν ξεκινήσει το κάθε ζωντανό σόου.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ανοίξει για τον Υπόλοιπο Κόσμο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας για τους ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό, το προηγούμενο βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις.