Ένα περιστατικό σημειώθηκε μετά την παράσταση της περασμένης Πέμπτης. Ενάντια σε ξεκάθαρες συμφωνίες, ο Joost κινηματογραφήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και ενώ κατευθυνόταν προς το GreenRoom. Ο Joost δήλωσε επανειλημμένα πως δεν επιθυμούσε να καταγραφεί η στιγμή και αυτό δεν έγινε σεβαστό. Αυτό οδήγησε τον Joost να κάνει μια απειλητική κίνηση προς την κάμερα, την οποία και δεν άγγιξε. Το περιστατικό αυτό αναφέρθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει εξελιχθεί στο απόλυτο θρίλερ και  όχι στη γιορτή της μουσικής που ενώνει. Πρωταγωνιστεί η Ολλανδία για άλλη μια φορά με νέα ανακοίνωση του κρατικού καναλιού της χώρας αναφορικά με τον αποκλεισμό και το περιστατικό που συνέβη στα παρασκήνια, ανάμεσα στον Ολλανδό εκπρόσωπο Joost Klein και μια φωτορεπόρτερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Ολλανδός τραγουδιστής «κινηματογραφήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και ενώ κατευθυνόταν προς το GreenRoom. Ο Joost δήλωσε επανειλημμένα πως δεν επιθυμούσε να καταγραφεί η στιγμή και αυτό δεν έγινε σεβαστό. Αυτό οδήγησε τον Joost να κάνει μια απειλητική κίνηση προς την κάμερα».

Χθες και σήμερα συζητήσαμε εκτενώς με την EBU και προτάθηκαν διάφορες λύσεις. Ωστόσο η EBU έχει αποφασίσει να αποκλείσει τον Joost Klein. Βρίσκουμε την ποινή δυσανάλογη και βαριά. Υποστηρίζουμε τους καλούς τρόπους – ας μην υπάρξει παρεξήγηση σε αυτό – αλλά κατά την άποψή μας η ποινή δεν είναι ανάλογη με το περιστατικό.

Είμαστε απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τα εκατομμύρια θεατών που θα ήταν τόσο ενθουσιασμένοι απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν έπρεπε να τελειώσει έτσι.