Ανακοίνωση σχετικά με τo περιστατικό που οδήγησε στον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein από τον τελικό της Eurovision εξέδωσε ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AVROTROS.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας έκανε μια «απειλητική κίνηση» αφότου επανειλημμένα ζήτησε να μην βιντεοσκοπηθεί παρά τη θέλησή του.

Η ανακοίνωση του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τον αποκλεισμό από τη Eurovision 2024

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του AVROTROS αναφέρεται: « Ένα περιστατικό συνέβη μετά την ερμηνεία της περασμένης Πέμπτης. Παρά τις ξεκάθαρες συμφωνίες, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό».

«Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε την οπερατέρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία. Χθες και σήμερα συμβουλευτήκαμε εκτενώς την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, η EBU αποφάσισε να αποκλείσει τον Joost Klein».

Ο AVROTROS χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό ως «βαριά και δυσανάλογη» τιμωρία και δήλωσε «απογοητευμένος και αναστατωμένος» για τα εκατομμύρια των οπαδών που θα παρακολουθήσουν την αποψινή εκδήλωση.