Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινού κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρόβας του Ισραήλ για τον ημιτελικό της Eurovision.

H εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan ερμήνευσε το «Hurricane» και οι κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση, φωνάζοντας “Free Palestine”, με τα γιουχαΐσματα να είναι συνεχόμενα κατά τη διάρκεια του τρίλεπτου.

Audience shouting “FREE PALESTINES” at the Israel Eurovision performance #eurovision #eurovision2024 pic.twitter.com/kdpUoHynaO— Escxfav🇮🇪🇨🇭🇭🇷 (@Escxfav2) May 8, 2024

Heres another video pic.twitter.com/x0h85NiC08— Escxfav🇮🇪🇨🇭🇭🇷 (@Escxfav2) May 8, 2024

Παράλληλα, υψώθηκαν σημαίες και σύμβολα υπέρ της Παλαιστίνης, κάτι που έχει απαγορευτεί από την διοργανώτρια αρχή EBU.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Σουηδός τραγουδιστής Eric Saade, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις πρώην διαγωνιζόμενους που άνοιξαν τον διαγωνισμό, ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει με δεμένη στον καρπό του την παλαιστινιακή καφίγια (keffiyeh).

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU), που διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να διακινδυνεύσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Θα χαρούμε να συζητήσουμε περαιτέρω μαζί σας μετά το τέλος της ζωντανής μετάδοσης αν χρειαστεί».