Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, 2:37 μμ

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU – Η απόφαση είναι σοκαριστική αναφέρει ο ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός

Ακολουθεί η ανακοίνωση της EBU για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον αποψινό τελικό του μουσικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής, μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον ημιτελικό το βράδυ της Πέμπτης. Ενώ η νομική διαδικασία ακολουθεί τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον διαγωνισμό… Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας της Eurovision. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού. Ο μεγάλος τελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024 θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Η πρώτη αντίδραση στον αποκλεισμό του Oλλανδού καλλιτέχνη από τον αποψινό τελικό της Eurovision, ήρθε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία.

Το κανάλι ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρήκε τον αποκλεισμό «δυσανάλογο» και ότι η «απόφαση είναι σοκαριστική». «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», συμπληρώνει ο τηλεοπτικός σταθμός.