Η ανοιχτή Bentley Batur είναι πλέον η πιο ακριβή Bentley παραγωγής και θα κατασκευαστεί μόλις σε 16 μονάδες. Όσο για την τιμή, υπολογίστε αρκετά πάνω από τα 2 εκ. ευρώ.

Τα αυτοκίνητα της Bentley γνωρίζουμε ότι είναι σπάνια, ακριβά και πολύ ιδιαίτερα κυρίως όσον αφορά την πολυτέλεια και τις επιδόσεις. Αν κοιτάξει όμως κάποιος τον τιμοκατάλογο της εταιρείας θα διαπιστώσει ότι το πιο ακριβό της μοντέλο είναι η καινούρια Batur Convertible την οποία επιμελήθηκε το τμήμα εξατομίκευσης Bentley Mulliner.

Το εκρηκτικό αυτό μοντέλο βρίθει πολυτέλειας και είναι εμπνευσμένο από την Bacalar, ακολουθώντας μια λογική σχεδιασμού coupe, αλλά χωρίς την οροφή.

Είναι αυστηρά διθέσιο και κάτω από το καπό συναντάμε τον W12 κινητήρα 6,0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια των δύο τούρμπο αποδίδει 740 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα σταματήσει να παράγεται το καλοκαίρι του 2024.

Όσο για τις επιδόσεις αυτές αναμένονται συναρπαστικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που θα κάνει την Batur cabrio να ξεχωρίζει είναι ότι καμία από τις 16 που θα κατασκευαστούν δε θα μοιάζει με κάποια άλλη.

Η Mulliner υπόσχεται στους πελάτες ότι το μοναδικό όριο στην επιλογή χρωμάτων και υλικών θα είναι η φαντασία τους.

Κάθε επιφάνεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα μπορεί να χρωματιστεί όπως θέλει ο πελάτης, ενώ τα υλικά θα τα επιλέξει εκείνος.

Ακόμα και γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι προτείνει η Bentley για να αποκτήσει τη μοναδικότητα που πρέπει η κάθε Batur.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το εσωτερικό της αναδιπλούμενης οροφής θα μπορεί να διακοσμηθεί με αξεσουάρ σχεδιασμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Πάμε τώρα και στην τιμή της πιο ακριβής Bentley. Η σπάνια Batur (μόλις 16 θα κατασκευαστούν) ξεκινάει από τις 2,3 εκατομμύρια ευρώ με την τιμή να μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερα ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξει ο πελάτης.