Έφοδο στο campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA) πραγματοποίησε η αστυνομία, όπου χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές διαδηλώνουν κατά του πολέμου στη Γάζα.

Η αστυνομία κάνει χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων εναντίον των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στους χώρους του πανεπιστημίου UCLA και είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η αστυνομία «διέλυε οδοφράγματα στη μία πλευρά του καταυλισμού έξω από το Royce Hall στο UCLA».

Οι αστυνομικοί διαλύουν κόντρα πλακέ και άλλα υλικά που είχαν χρησιμοποιήσει οι διαδηλωτές για να χτίσουν έναν τοίχο γύρω τους. Η άλλη πλευρά του καταυλισμού φαίνεται να κρατάει προς το παρόν.

Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να συλλαμβάνουν ορισμένους διαδηλωτές και να τους απομακρύνουν. Μέσα στον καταυλισμό, ορισμένοι διαδηλωτές ψέκασαν τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρες και φώναξαν: «Δεν φοβόμαστε».

Police fire an impact munition at protestors. 4:33am pic.twitter.com/EtVN5Humd4— Sergio Olmos (@MrOlmos) May 2, 2024

Police fire multiple impact munitions at protestors. 4:38am pic.twitter.com/960I4iVMtt— Sergio Olmos (@MrOlmos) May 2, 2024

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Reuters, ζωντανά τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν περίπου έξι διαδηλωτές στο UCLA υπό κράτηση, γονατισμένους στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

Δεκάδες δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που εκτόξευσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διαδηλωτές, ορισμένοι που κουβαλούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την έφοβο των αξιωματικών ενώ φώναζαν, «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν έντονα φώτα στα μάτια της αστυνομίας.