Καλεσμένος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο κανάλι Kontra ήταν χθες ο  καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, για να μιλήσει για το εμβόλιο της AstraZeneca, που πρόσφατα αποσύρθηκε από το εμπόριο, και κατηγόρησε ευθέως τον Παύλο Πολάκη για φασίστα και «τραμπικό φασισμό» επειδή διασπείρει αντιεμβολιαστικές αντιλήψεις.

Ο κ. Γεροτζιάφας υποστήριξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποσύρθηκε επειδή προκαλούσε θρομβώσεις, «λιγότερο από 1 στις 100.000-200.000 έπαθαν θρόμβωση, επειδή τα προβλήματα προϋπήρχαν στον οργανισμό», είπε.

«Άρα όποιος σήμερα αναρωτιέται τι έχει συμβεί αν έχει κίνδυνο θρόμβωσης είναι δυστυχώς θύμα παραπληροφόρησης και θύμα των σκοταδιστών, των ακροδεξιών και των φασιστών που χρησιμοποιούν συστηματικά το πρόβλημα της πανδημίας για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και για να παίξουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Είναι τραμπικοί φασίστες», επανέλαβε με έμφαση.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβει ο λαός στην Ελλάδα και να έχει εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, στην επιστημονική κοινότητα και στα θεσμικά επιστημονικά όργανα, που είναι τα Πανεπιστήμια, η Ακαδημία Αθηνών, οι ιατρικοί σύλλογοι. Δεν πρέπει στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο κι αν θέλει να είναι κανείς σκληρός στην κυβέρνηση της Δεξιάς ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον, να βάζει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

«Ο κ. Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε εκείνους που υποστήριξαν τα εμβόλια και είπε ότι χρηματοδοτούνται από την Pfizer και γι’αυτό τα υποστηρίζουν. Τι απαντάτε;», ρωτήθηκε ο γνωστός επιστήμονας από την Α. Γιάμαλη.

«Διάβασα αυτή την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως επίσης αυτό το «σωπάστε τώρα» που είπε στο τέλος της ανάλυσης αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε με το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ιδίας κατηγορίας είναι».

«Πολύ σκληρή η αναλογία», παρατήρησε η παρουσιάστρια Αναστασία Γιάμαλη.

«Μπορώ να κάνω και σκληρότερη. Διότι όταν είσαι γιατρός και γνωρίζεις τα επιδημιολογικά δεδομένα και γνωρίζεις με βάση τις παρατηρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τουλάχιστον 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σώθηκαν από τον μαζικό εμβολιασμό, το να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι το πιο εύκολο πράγμα, το να σώσεις ανθρώπους είναι το πιο δύσκολο», είπε ο κ. Γεροτζιάφας.

«Ενεργούμενο της Pfizer ο Γεροτζιάφας -Αρκετά με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες»

Στην εκπομπή παρενέβη τότε ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή τα λεγόμενα του καθηγητή της Σορβόνης.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα. Με τόσους νεκρούς στην Ελλάδα από την πανδημία όλοι αυτοί που υπερηφανεύονταν θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν. Τι από όλα όσα είπα τόσα χρόνια δεν βγήκε αληθινό; Είναι μπούρδα επιστημονική και πολιτική αυτό που έλεγαν οι διάφοροι Ηλιόπουλοι και μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εμβολιασμός είναι πράξη αλληλεγγύης. Το εργαστήριο του κ. Γεροτζιάφα στη Σορβόνη χρηματοδοτείται από την Pfizer. Μην μου κάνετε γκριμάτσες εμένα, και οι γκριμάτσες έχουν πολιτικό νόημα. Δεν ανέχομαι από κανέναν απόντα από την πολιτική και μάλιστα να μας το παίζει και grand αριστερός να μας πει να πάρουμε τα βουνά εμάς που διατυπώσαμε αμφιβολίες Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και σε κάποιους άλλους να βγει και να μας πει εμάς τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι, για να τελειώνουμε. Άντε μπράβο δηλαδή, γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Και δεν μπορούνε τα μηδενικά να μας λένε ότι είναι οι «κάποιοι», εντάξει; Με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες της καθαρής επιστήμης και από πίσω είναι τα φράγκα όλων των εταιριών».

Στο σημείο αυτό ο κ. Πολάκης έκλεισε το τηλέφωνο και η Αναστασία Γιάμαλη συνέχισε, κοιτάζοντας το φακό:

«Δεν έχω μάθει να κλείνω το τηλέφωνο στην εκπομπή που πήρα για να κάνω παρέμβαση, ούτε να μη δέχομαι ερωτήματα. Αν επιθυμείτε τη Δευτέρα ελάτε να συζητήσουμε και να δεχτείτε και ερωτήσεις, να μην είναι μόνο διαγγελματικού τύπου η παρέμβαση. Πέντε χρόνια που κάνουμε αυτή την εκπομπή δεν έχουμε φοβηθεί κανέναν. Ο κ. Πολάκης που είπε ότι εμείς δεν τον καλέσαμε έχει προσκληθεί σε αυτή την εκπομπή πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και έχει αρνηθεί. Μου έκλεισε και το τηλέφωνο στα μούτρα λες και είχαμε κάποια σχέση, τάχαμε και τα χαλάσαμε», είπε η δημοσιογράφος.

Την εκπομπή σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Χ.

Αποσπάσματα της εκπομπής σχολίασε ο χρήστης του Χ Georghy Zhukov

Ο Γεροτζιάφας «έκοψε» τους πολιτικούς δεσμούς με την Κουμουνδούρου το 2023 – «Τα συνθήματα Κασσελάκη τα λένε και ακροδεξιοί»

Ας σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού «η αμερικανικού τύπου πολιτική» που εξέφραζε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν συνάδει με τη ριζοσπαστική Αριστερά», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Τα συνθήματα Κασσελάκη τα λένε και ακροδεξιοί», σημείωνε.

Αναλυτικά η δήλωση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα:

Τα συνθήματα του Στέφανου Κασσελάκη τα βρίσκουμε και σε ομιλίες ακροδεξιών πολιτικών αρχηγών

«Οι πολιτικές Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, την τεχνολογική και φαρμακευτική επανάσταση, την κλιματική κρίση κλπ.

Η Ελλάδα έχει επιπλέον ιδιαιτερότητες που καθορίζονται από την όξυνση των οικονομικών ανισοτήτων, την αναμενόμενη επιδείνωση των δεικτών της δημόσιας υγείας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση της ΝΔ, την ανάπτυξη και εδραίωση αντιεμβολιαστικής και τεχνοφοβικής διάθεσης σε σημαντικές ομάδες πολιτών (στην οποία συνέδραμαν και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), και την υγειονομική βόμβα που πυροδοτήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων » , «το κοινωνικό κράτος » και «την υποστήριξη του ΕΣΥ».

Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας, καθώς δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σεβόμενος το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών, πρέπει να εκτιμήσουμε ορισμένα αντικειμενικά γεγονότα:

Στις εκλογές του Μαΐου/Ιουνίου η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ήττα συνολικά της Αριστεράς (πλην ΚΚΕ) οδηγεί de facto σε ηγεμονία της στρατηγικής της ΝΔ (σχηματικά: ιδιωτικοποίηση και περεταίρω αποδιάρθρωση του ΕΣΥ) και πολιτική περιθωριοποίηση του προγράμματος για Δημόσιο, Καθολικό, Ποιοτικό Αποκεντρωμένο και Δωρεάν ΕΣΥ.

Την απόφαση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα να μείνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, κριτίκαρε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης. Σε αυτήν, ο κ. Πολάκης κατηγορεί τον κ. Γεροτζιάφα για τη συμβολή του στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ», καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που «με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκινηδες και Βασιλακοπουλους όπως και το Μητσοτακη!».

Στην ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει:

«Γρήγορη Γεροτζιαφα:

Α) μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ.Β) στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ» συνέβαλλαν καποιοι όπως εσυ που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκινηδες και Βασιλακοπουλους όπως και το Μητσοτακη! Γιατί δεν υπάρχει «καθαρή και ουδέτερη επιστήμη». Υπάρχει γνώση που ο τρόπος που παράγεται και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είτε καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων είτε απλά και ΚΥΡΙΩΣ μεγιστοποιεί τα κέρδη κάποιων!!Γ) Πολύ μπλα μπλα η δηλωση «αποχώρησης» σου (από κει που δεν έγινες μέλος ποτέ) αλλά από ουσία μηδέν!!

Πρόσεξε μην «πάρεις τα βουνά»