Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν μία καρφίτσα από σίδερο βάρους μόλις 1 γραμμαρίου χτυπούσε τη Γη από το Διάστημα έχοντας αναπτύξει την ταχύτητα του φωτός; Προσομοίωση του καναλιού «Astro Kobi» στο YouTube δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση με ένα βίντεο που «κόβει» την ανάσα.

Το συγκεκριμένο κανάλι, που ασχολείται με την επιστήμη, υπολόγισε μέσω μιας ψηφιακής προσωμοίωσης τι θα γίνει αν μια καρφίτσα από σίδηρο και με βάρος μόλις 1 γραμμάριο, χτυπήσει την Γη με το 99.9999% της ταχύτητας του φωτός.

Βάσει των υπολογισμών, όταν η καρφίτσα χτυπήσει τον πλανήτη Γη από το Διάστημα με την ταχύτητα του φωτός, θα έχει κινητική ενέργεια που ισούται με τρεις βόμβες Τσαρ, τις ρωσικές θερμοπυρηνικές βόμβες που είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό όπλο που έχει πυροδοτήσει ποτέ. Συγκεκριμένα, η καρφίτσα σε μία τέτοια περίπτωση θα παρήγαγε 201 εκατομμύρια Joules ενέργειας.

Αυτό σίγουρα θα άφηνε κρατήρα, που θα ήταν μικρότερος από αυτούς που αφήνουν μεγάλοι αστεροειδείς, όμως θα ήταν αρκετά μεγάλος για να προκαλέσει την καταστροφή ενός σημαντικού τμήματος του πλανήτη, καθώς και ανθρώπινες απώλειες. Η έκρηξη δηλαδή θα ήταν μεγαλύτερη από αυτή οποιασδήποτε πυρηνικής βόμβας.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την προσομοίωση

Βέβαια όλα αυτά είναι πλήρως θεωρητικά, άλλωστε είναι αδύνατο να ταξιδέψει ύλη με το 99.9999% της ταχύτητας του φωτός, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως βρεθεί στο Διάστημα μια καρφίτσα κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.

Σίγουρα όμως είναι διασκεδαστικό να μπορούμε να υπολογίσουμε τι θα συνέβαινε, ενώ μας δίνει μια εικόνα για το τι μπορεί να κάνει κάτι που ταξιδεύει με τόσο μεγάλες ταχύτητες.

Δείτε βίντεο από τις δοκιμές της Βόμβας Τσαρ: