Διορία μιας εβδομάδας έδωσε το Ισραήλ στην Χαμάς, προκειμένου υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ράφα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι στην Wall Street Journal.

Σύμφωνα με αυτούς η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ προκειμένου να υπάρξει μια αναθεωρημένη πρόταση για κατάπαυση του πυρός. Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία της Χαμάς αναμενόταν να διαβουλευτεί με τη στρατιωτική της πτέρυγα στη Γάζα και να επανέλθει με τις δικές της θέσεις. Ωστόσο, ο Γιαχία Σινουάρ, ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ στον θύλακα και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, δεν έχει ανταποκριθεί, είπαν οι αξιωματούχοι.

Παράλληλα σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλούνται οι «Times of Israel», το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η Χαμάς να προβεί σε απόρριψη της πρότασης. «Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι η Χαμάς θα απορρίψει επίσημα την τελευταία προσφορά για τους ομήρους και την εκεχειρία», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο συζητά ήδη ένα τέτοιο σενάριο, εκτός από μια πιθανή έναρξη της διαφαινόμενης εισβολής στη συνοριακή πόλη Ράφα.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.