Τα 11 διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας, σας αγαπά περισσότερο από όσο νομίζετε

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε αν ο σύντροφός σας, σας αγαπάει πραγματικά. Ασφαλώς, δεν είστε ο πρώτος, ούτε η τελευταία που βασανίζεται από αυτό το ερώτημα. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν να δούμε τις μικρές αλλά αποκαλυπτικές κινήσεις του συντρόφου μας, που μαρτυρούν την αγάπη του.  Ευτυχώς ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά σημάδια που βοηθούν να καταλάβετε αν σύντροφός σας  τρέφει αληθινά αισθήματα για εσάς.

Μικρές, ασήμαντες λεπτομέρειες που έχετε αναφέρετε βιαστικά-ένα όνομα κάποιου συμμαθητή, το αγαπημένο σας παγωτό, το αγαπημένο σας παραμύθι-ένας σύντροφος που σας αγαπά, θα θυμάται τα πάντα. Μπορεί γενικά να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία, όμως το γεγονός ότι θυμούνται λεπτομέρειες, μαρτυρά ότι σας ακούν με προσοχή και όσα λέτε έχουν γι’ αυτούς ξεχωριστή σημασία. Αν αυτό δεν είναι αγάπη, τότε τι είναι!

Ένας καλός σύντροφος θα προσπαθεί πάντα να σας κάνει να χαμογελάτε. Μπορεί να σας κάνει έκπληξη, φέρνοντάς σας το αγαπημένο σας φαγητό, ή ίσως να προσπαθεί να σας φτιάξει το κέφι όταν είστε λυπημένοι. Δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια να το καταλάβετε: Αν έχετε προσέξει ότι η χαρά και η ευτυχία σας είναι για τον σύντροφό σας προτεραιότητα, αυτό αποτελεί σημάδι της αληθινής τους αγάπης. Πόσο όμορφο, ειλικρινά.

Ένας αξιόπιστος τρόπος που μαρτυρά την αγάπη ενός συντρόφου, είναι το αν στηρίζουν τα όνειρά σας. Θα καταλάβετε αν η σύντροφός σας, σας αγαπάει πραγματικά όταν σας δίνει θάρρος τις στιγμές που εσείς θ’ αμφιβάλετε για τον εαυτό σας. Ένας σύντροφος που σας αγαπά, θα μείνει ξάγρυπνος μαζί σας όσο δουλεύετε, θα σας δίνει χρήσιμες ιδέες για να υλοποιήσετε τα όνειρά σας.

Η σταθερή και ακλόνητη υποστήριξη είναι αξιόπιστη ένδειξη αληθινής αγάπης. Αν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας θέλει να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και προσπαθεί γι’ αυτό, τότε έχετε μπροστά σας, την απόδειξη της αληθινής του αγάπης.

Η άνεση χώρου και χρόνου είναι ισχυρή ένδειξη πραγματικής αγάπης. Οι σύντροφοι που σας αγαπούν  στ’ αλήθεια, θα σας αφήνουν να ασχοληθείτε με όσα αγαπάτε και όσα σας γεμίζουν, δεν θα σας πιέζουν, ενώ παράλληλα θα είναι οι μεγαλύτεροι και πιο ένθερμοι θαυμαστές σας, ανυπομονώντας να σας χειροκροτήσουν.

Με άλλα λόγια, ένας σύντροφος που σας αγαπάει θα σας προσφέρει όσο χρόνο χρειάζεστε για να αφιερώσετε στα χόμπι και τις ασχολίες σας, θα θέλει να διατηρήσετε την ταυτότητα και την μοναδικότητά σας, με κάθε σας ιδιαιτερότητα.

Η ζωή είναι ένα περίπλοκο σύμπλεγμα συναισθημάτων και εμπειριών, που βιώνονται καλύτερα όταν στο πλάι μας έχουμε έναν σταθερό σύντροφο που μας παρηγορά και μας συμπαραστέκεται.

Αν έχετε στο πλάι σας έναν σύντροφο που σας κρατάει το χέρι και σας στηρίζει, που μπορεί ν’ ανακουφίζει τον πόνο σας με μία σφικτή αγκαλιά, τότε ο σύντροφος αυτός σας αγαπάει πραγματικά. Έχετε δίπλα σας κάποιον για τα εύκολα και για τα δύσκολα.

Ένας σύντροφος που αισθάνεται πραγματική αγάπη και σας υποστηρίζει με όλη του τη δύναμη, θα χαίρεται ολόψυχα με τα κατορθώματά σας. Με άλλα λόγια, δεν θα ζηλεύει, ούτε θα υποβαθμίζει τις επιτυχίες σας, θα είναι ο  μεγαλύτερος υποστηρικτής σας θα ζητωκραυγάζει στις κερκίδες! Τόσο απλά. Όταν κάποιος αγαπάει τον σύντροφό του, θέλει να τον δει να προοδεύει και να επιτυγχάνει. Οι νίκες του είναι σαν δικές του, οι χαρές του, το ίδιο. Τους κατακλύζει η ευτυχία με την επίτευξη των στόχων και την κατάκτηση των ονείρων του συντρόφου.

Αν δεν θέλουμε να υποκρινόμαστε, πρέπει να παραδεχτούμε πως όλοι μας κάνουμε λάθη. Αν έχετε έναν σύντροφο που δεν φοβάται να ζητήσει συγγνώμη, όταν έχει κάνει λάθος, αυτό αποτελεί ένδειξη πραγματικής αγάπης. Αν όταν χρειάζεται, ο σύντροφός σας, παραδέχεται τα λάθη του, τότε προτεραιότητά του είναι η σχέση σας και όχι η υπερηφάνεια του. Η σημασία του θάρρους να ζητάει κανείς ειλικρινά συγγνώμη, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαντάζεστε.

Ένας σύντροφος που σας αγαπά, θα σας στηρίζει ανεξάρτητα από τις συνθήκες και, στα δύσκολα δεν πρόκειται να στέκει άπραγος. Πάντα θα προσπαθεί να σας στηρίζει, να σας ενθαρρύνει. Είτε με το να σας συμπαραστέκεται σε μία δύσκολη κατάσταση  είτε προσφέροντάς σας ένα χέρι βοηθείας, είτε προσφέροντάς σας πραγματικές λύσεις, πάντα θα είναι στο πλάι σας για ν’ ανακουφίζει τον πόνο και να ελαφρύνει τη στεναχώρια σας. Ο σύντροφος που σας αγαπάει, θα βάζει πάντα προτεραιότητα εσάς και η ευημερία σας, θα είναι για εκείνον πάνω απ’ όλα.

Αν ο σύντροφός σας, σας συμπαραστέκεται, είναι κοντά σας τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα, αν σας υπερασπίζεται και δεν σας αφήνει μόνους στα δύσκολα, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι είστε με κάποιον ή κάποια, που σας αγαπάει πραγματικά.

Αν έχετε δίπλα σας κάποιον  που σας αγαπάει πραγματικά, δεν πρόκειται ν’ αποφεύγουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον. Αντίθετα, ο σύντροφος που σας αγαπά θα θέλει να κουβεντιάζει μαζί σας τα μελλοντικά του πλάνα. Είτε πρόκειται για σχέδια της ζωής, είτε για επαγγελματικές φιλοδοξίες, ή για μακροπρόθεσμους στόχους, ένας σύντροφος που αισθάνεται αγάπη, θα σας θεωρεί αναγκαίο κομμάτι των μελλοντικών του σχεδίων.

Αν παρατηρείτε ότι ο σύντροφός σας καταστρώνει με ενθουσιασμό σχέδια για το κοινό σας μέλλον, ερμηνεύστε το ως σημάδι βαθιάς και αυθεντικής αγάπης.

Ας το παραδεχτούμε: κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι μας έχουμε τα ελαττώματα και όλοι κάνουμε λάθη.  Αν έχετε στο πλάι σας έναν σύντροφο που παραβλέπει τα ελαττώματά σας και σας αγαπά με όλες σας τις ατέλειες, αυτό αποτελεί αγνή και ουσιαστική απόδειξη της αγάπης του. Αν ο/ η σύντροφός σας, σας έχει δει στις χειρότερες στιγμές σας και εξακολουθούν να θέλουν να είναι δίπλα σας, τρέφουν πραγματικά αισθήματα αγάπης για εσάς. Αν είναι υπομονετικοί  με τα λάθη και τα ελαττώματά σας, αυτό είναι δείγμα πραγματικής αγάπης.

Η αγάπη δεν εκφράζεται πάντα μεγαλόφωνα, ούτε με εντυπωσιακές χειρονομίες. Πολύ συχνά, η ουσία της αγάπης βρίσκεται στις καθημερινές θυσίες που μπορεί ακόμη και να περνούν απαρατήρητες.

Μπορεί να θυσιάζουν μία ώρα από τον ύπνο τους για να σας δουν μετά τη δουλειά, ή ίσως ν’ αλλάζουν τα σχέδια τους για να σας βοηθήσουν με μία εργασία. Όσο ασήμαντες και αν φαίνονται, οι θυσίες από τον σύντροφο έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.  Αυτό καθώς, είναι ειλικρινείς εκδηλώσεις αγάπης, σημάδια που  μαρτυρούν ότι η ευτυχία και η ηρεμία σας έχει πραγματική σημασία για εκείνους.

Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, εύκολα αφήνουμε τις όμορφες εκδηλώσεις αγάπης να μας ξεφύγουν. Από την άνεση που σας προσφέρουν, μέχρι τη χαρά τους με τα επιτεύγματά σας και τα κοινά σχέδια για το μέλλον, τα ανεπαίσθητα αυτά σημάδια είναι η προσυπογραφή της αγάπης που αισθάνεται για εσάς ο σύντροφός σας.

Προσπαθήστε την επόμενη φορά να μην παραβλέψετε τη σιωπηρή, αλλά ουσιαστική έκφραση αγάπης του συντρόφου σας, όποια μορφή και αν λάβει.