Η αγορά πάει… σούπερ, οι αλλαγές σε προσωπικό ήταν περιορισμένες την περασμένη εβδομάδα και τα σημάδια δείχνουν πως ο κλάδος θα συνεχίσει να πηγαίνει καλύτερα το ερχόμενο διάστημα.

6 Μαΐου, 2024
22:09
Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους μας αλλά κυρίως στους… Γιώργηδες που σήμερα γιορτάζουν και έχουν την τιμητική τους.

Πάρα πολύς κόσμος έφυγε αυτές τις ημέρες, για να γιορτάσει τις ημέρες του Πάσχα αλλά και να ξεκουραστεί, μακριά από την καθημερινότητα, που τόσο έχει ανάγκη.

Οι περισσότεροι επισκέφτηκαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, άλλοι ταξίδεψαν για τα νησιά, το ζητούμενο είναι, όλοι να επιστρέψουν σπίτι τους και στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Έρχεται… καλοκαίρι!

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και η εβδομάδα που διανύουμε είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά που δεν έχουν σχολεία, αλλά ετοιμάζονται για τις εξετάσεις και τις Πανελλήνιες που έρχονται.

Ας γεμίσουν λοιπόν τις μπαταρίες τους γιατί σύντομα έρχονται και οι καλοκαιρινές διακοπές που τόσο πολύ όλοι μας περιμένουμε και έχουμε ανάγκη.

Εμείς πάντως τις μπαταρίες μας τις γεμίσαμε!

Μεγάλη άνοδος για την αγορά

Η αγορά πάντως του αυτοκινήτου πήγε πάρα πολύ καλά τον Απρίλιο. Μάλιστα στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για επίσης πολύ καλό μήνα και τον Μάιο. Άρα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και να σκεφτούμε ωραία πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να πάμε και εμείς οι ίδιοι πολύ καλύτερα στις δουλειές μας!

Μέρα που είναι σήμερα δεν θα σας κουράσω. Όπως θα δείτε η ενημέρωση τρέχει και είμαστε εδώ για να μάθουμε όλοι τι συμβαίνει γύρω μας και να ξέρουμε τι γίνεται τόσο εμπρός όσο και πίσω από τις κάμερες.

Η MG έρχεται με πολλή φόρα!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΌποιος είναι ευτυχισμένος θα κάνει και του άλλους ευτυχισμένους.

Αυξημένες κατά 31,2% ήταν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Απρίλιο με τις συνολικές πωλήσεις να φτάνουν τις 13.466 μονάδες.

Με… 557 καινούργια αυτοκίνητα ξεκίνησε ο Μάιος, νούμερο που δείχνει πως και αυτός ο μήνας θα πάει πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν και οι γιορτές του Πάσχα.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Μάιος για την Fiat που πήρε… κεφάλι με το καλημέρα, ταξινομώντας τα περισσότερα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο TOP 10 για την… πρώτη μέρα του Μαΐου βρέθηκαν οι εξής εταιρείες:

Fiat 134Toyota 80Hyundai 72Citroen/DS 47KIA 46Suzuki 40BMW 21Renault 20VW 19Audi 12

Προβληματισμός και… γκρίνια επικρατούν σε εταιρεία αυτοκινήτων που εδρεύει στα Βόρεια Προάστια. Οι πωλήσεις έχουν συνεχώς φθίνουσα πορεία και όλοι αναρωτιούνται πότε και αν θα μπει φρένο.

Καλές οι κινέζικες μάρκες που έχουν έρθει και θα έρθουν ακόμα περισσότερες στην Ελλάδα το ερχόμενο διάστημα, αλλά ο κόσμος παραμένει διστακτικός στην απόκτησή τους. Ιδίως στην περίπτωση των ηλεκτρικών, εκεί ο προβληματισμός είναι διπλός.

Η Nissan ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία Silence, μία μάρκα που έχει έδρα στην Ισπανία και είχε κάνει γνωστό ότι θα φέρει στην Ελλάδα πριν από τρία περίπου χρόνια, η εταιρεία Kosmocar. Η συγκεκριμένη μάλιστα είχε εισάγει και δύο οχήματα προπαραγωγής, οπότε παραμένει ερωτηματικό αν θα τα διαθέτει στη χώρα μας το επόμενο διάστημα η Kosmocar ή η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης.

Πριν από δύο περίπου χρόνια αποχώρησε ο τότε Επικεφαλής της Land Rover – Jaguar, Νίκος Μπέλλος (φωτό στη μέση). Όπως αποδείχτηκε δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει να «τρέξει» την εταιρεία Riginos Yachts, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της θάλασσας. Μάλιστα η συγκεκριμένη μέχρι τέλος του έτους θα προχωρήσει σε επένδυση 7.5 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζοντας δικό της ναυπηγείο!

Ο Θανάσης Τροχαλίδης εκτός από την Aixam στην οποία μετακόμισε πρόσφατα (από την eco-cars) έχει αναλάβει και τη θέση του εμπορικού διευθυντή στην Automotivo Ranault – Dacia.

Κίνηση… ματ για την MG που απέκτησε τον σχεδιαστή Jozef Kaban ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Επικεφαλής σχεδίασης της μάρκας. Ο εν λόγω έχει συνεργαστεί με μάρκες όπως BMW, Skoda, Rolls-Royce κ.ά. ενώ έχε σχεδιάσει την Bugatti Veyron αλλά και το Audi A5.

Στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Κηφισίας 4 μετακομίζει η SEAT Μακρής και ενοποιείται με την CUPRA Μακρής.

Το διάστημα 17-19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο του δικτύου της Hyundai Ελλάς για το 2024 στο εργοστάσιο της Hyundai Motor Company. Στο συγκεκριμένο κατασκευάζονται τα μοντέλα i10, i20 και Baynon.

Δραματική είναι η αύξηση των τροχαίων το τελευταίο χρονικό διάστημα και όπως φαίνεται η άνοδος θα συνεχιστεί. Η χρήση κινητού, η απροσεξία, η έλλειψη παιδείας είναι μερικές από τις αιτίες που μας κάνουν να θρηνούμε συνεχώς θύματα στην άσφαλτο.

Συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά ξεκίνησε η VW στην Ελλάδα για να προωθήσει (αυτά έχουμε δει προς το παρόν) δύο μοντέλα που χρειάζονται λίγο… σπρώξιμο. Ο λόγος για τα Amarok και ID.Buzz.

Στις 20 Μαΐου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes διοργανώνει δημοσιογραφική παρουσίαση με ηλεκτρικά μοντέλα…

Το νέο Swift θα αποκαλύψει στην Ελλάδα σε δημοσιογράφους, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Suzuki και συγκεκριμένα στις 17 Μαΐου.

Μία Porsche Cayenne turbo E-Hybrid είναι το μοντέλο με τον μεγαλύτερο κυβισμό που ταξινομήθηκε την 1η Μαΐου. Το συγκεκριμένο πουλήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ο κινητήρας του έχει χωρητικότητα 3.996 κ.εκ.

Το ξέρουμε πως στην Ελλάδα δεν κατασκευάζουμε αυτοκίνητα αλλά όπως φαίνεται τα πάμε καλά στον τομέα της θάλασσας. Πρόσφατα στην έκθεση Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, έκανε την εμφάνιση του μία θαλαμηγός μήκους 95 μέτρων (!) η οποία όπως μάθαμε έχει φτιαχτεί στο Πέραμα.

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταστήματος Moto Touratzidis (αντιπροσωπεία Peugeot Motorcycles και Honda service) πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω βρίσκεται στην οδό Γ. Καραολή & Δημητρίου 232 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBEΒασίλης Σαρημπαλίδης: 172.100Trcoff: 74.000Tractiongr: 32.200Drive magazine: 27.600Gocar: 20.900Carotogr: 15.500CarGuysGr: 15.200Οδηγώντας: 6.550Autobeat: 6.410Newsauto: 5.500George Sargiannidis: 5.4304Τροχοί: 4.640autotriti gr: 3.730Panos Seitanidis: 2.450ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960Enkinisi: 1.700