Συνταγή για απολαυστικά σουβλάκια λαχανικών με καπνιστό λουκάνικο – Ιδανικά για όλη την οικογένεια

Εάν χρησιμοποιείτε μπαμπού σουβλάκια, μουλιάστε τα σε νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά ή και όλο το βράδυ.

Αναζητάτε μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο σπίτι; Τα πολύχρωμα σουβλάκια λαχανικών είναι η ιδανική επιλογή. Με το κατάλληλο dressing, η κατανάλωση λαχανικών μπορεί να γίνει μια πραγματική απόλαυση.

Τα σουβλάκια λαχανικών συνοδεύονται από μια νόστιμη σάλτσα με ρίγανη, μαϊντανό και ξύδι βαλσάμικο, η οποία προσδίδει μια έντονη γευστική πινελιά στο συγκεκριμένο πιάτο. Παρόλο που τα λαχανικά υπερτερούν στη συνταγή, η προσθήκη καπνιστού λουκάνικου δίνει έξτρα νοστιμιά.

Προετοιμασία λαχανικών: Ενώ μουλιάζουν τα σουβλάκια, τοποθετήστε την κολοκύθα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις μπάμιες και τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Για τη μαρινάδα: Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Περιχύστε το μισό μείγμα μυρωδικών πάνω από το μείγμα λαχανικών στο μπολ, ανακατεύοντας για να καλυφθούν. Αφήστε το μείγμα λαχανικών να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 20 λεπτά.

Σχετικά με την προετοιμασία, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές ράβδους για σουβλάκια αντί για ξυλάκια μπαμού, επειδή είναι πιο ανθεκτικά και οικολογικά.

Πιέστε τα μαριναρισμένα λαχανικά και το λουκάνικο ομοιόμορφα στα σουβλάκια.

Υλικά (για περίπου 10 σουβλάκια)

Προθερμάνετε τη σχάρα σε δυνατή φωτιά (230°C έως 260°C). Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε λαδωμένες σχάρες. Ψήστε τα σκεπασμένα, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν τα λαχανικά, 6 έως 8 λεπτά.

12 μεταλλικά ή μπαμπού σουβλάκια (30 εκ.)
1 μέτρια κίτρινη κολοκύθα, κομμένο σε ημικύκλια πάχους 1,5 εκ. (περίπου 2 φλ.)
1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε ημικύκλια πάχους 1,5 εκ. (περίπου 2 φλ.)
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ. (περίπου 1 1/2 φλ.)
250 γρ. μίνι πιπεριές Φλωρίνης (περίπου 3 φλ.)
2 φλ. φρέσκες μπάμιες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
500 γρ. καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
1 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι, χωρισμένο
3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξύδι βαλσάμικο
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες (περίπου 3/4 κ.γ.)
1/4 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο ρίγανη

Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε τα με το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών.

Οδηγίες