Τη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαζί του στην επίσκεψη ήταν και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα έργα στη Μονή Δαφνίου. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, που επίσης βρίσκεται στο Χαϊδάρι, και στη συνέχεια θα μιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

Η Μονή Δαφνίου περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται το σπουδαιότερο μνημείο της μέσης βυζαντινής περιόδου στην Αττική. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης που έχουν υλοποιηθεί, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς και τον σχεδιασμό για νέα έργα.

Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας -στο οποίο έχει ενταχθεί η Μονή Δαφνίου- με στόχο τη θωράκιση αρχαιολογικών χώρων έναντι φυσικών κινδύνων, κυρίως της πυρκαγιάς, και απειλών που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την αναθεώρηση και ενίσχυση των σχεδίων πολιτικής προστασίας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, όπου ξεναγήθηκε από τον οικονομικό και διοικητικό προϊστάμενο του Κήπου Στέλιο Σούλιο και ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις που οργανώνονται με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδίως της νέας γενιάς για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Εικόνες από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Μονή Δαφνίου και στον Βοτανικό Κήπο

Φωτογραφίες: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI