Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δύο ανήλικοι ηλικίας 17 ετών.

Οι δύο 17χρονοι, που διαμένουν στην Ορεστιάδα, φέρεται να έκαναν χρήση επικίνδυνου τσιγάρου που περιείχε κάνναβη. Σύμφωνα με τους γονείς του ενός το εν λόγω σκεύασμα πωλείται νόμιμα σε καταστήματα της περιοχής.

Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινότητα της Ορεστιάδας συνέβη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4).

Σύμφωνα με το e-evros.gr, το σκεύασμα – το οποίο περιγράφεται ως ένα πλαστικό σαν χωνάκι με πορτοκαλί χρώμα – φαίνεται πως προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία κατά τη διάρκεια της χρήσης του.

Παραισθήσεις, ταχυκαρδία, ζάλη, εμετούς ήταν μερικά από τα συμπτώματα των νεαρών, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας του ενός 17χρονου, ο γιος της λιποθύμησε και ήταν σε κωματώδη κατάσταση.

Η περίπτωση αυτή θέτει το ζήτημα της ρύθμισης και ελέγχου των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά και αναδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των καταναλωτών, ιδίως όσον αφορά στους ανήλικους.

Προς το παρόν το σκεύασμα είναι στην κατοχή των ιατρών για τις απαραίτητες αναλύσεις, ενώ οι γονείς θα απευθυνθούν στις αρχές μόλις η υγεία των παιδιών καλυτερεύσει.

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών, εκ των οποίων ο ένας ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι καταστήματος της Ορεστιάδας, προχώρησαν χθες το απόγευμα στην Ορεστιάδα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση και σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος δύο ανηλίκων, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, όπως προέκυψε οι δύο συλληφθέντες – υπάλληλοι την προηγούμενη μέρα προμήθευσαν τους δύο ανήλικους, από μη λειτουργικό αυτόματο πωλητή του καταστήματος, με καπνικό προϊόν που πιθανόν περιείχε την ουσία «τετραϋδροκανναβιφορόλη (THCp)», μετά τη χρήση του οποίου οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και νοσηλεύονται.