Ούτε φαγητό ούτε σαντουιτσάκια: συνήθως στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου οι συμμετέχοντες τη βγάζουν με βουτηματάκια για να συνοδεύσουν τον καφέ. Αυτή τη φορά όμως πέτυχαν διάνα και γλυκάθηκαν: η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη είχε γενέθλια – και τους κέρασε όλους νηστίσιμα σοκολατάκια, γιατί ήταν και η αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Και στη ΝΔ, ξέρουμε, μια αδυναμία στα «σσσοκολατάκια» την έχουν. Και την έχουν κάνει και βάιραλ.

Καλά, για την κυβέρνηση το ξέρουμε πως έχει μια αγάπη στα νούμερα, τις αναλύσεις και τα ποσοστά: μια φορά το δίμηνο ο Γκρίνμπεργκ και η ομάδα του περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για την ανάλυση κυλιόμενων ερευνών και ποιοτικών στοιχείων – στην κυβέρνηση δεν περιμένουν εκλογές για να αρχίσουν να μελετούν τα νούμερα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν τους έχει βγει και άσχημα η τακτική, γι’ αυτό και βρίσκει τώρα μιμητές. Γιατί την ίδια τακτική μελέτη έχουν αποφασίσει, στον δρόμο για την κάλπη, να κάνουν και στην αντιπολίτευση: μαθαίνω πως τα φόκους γκρουπς έχουν ήδη δοθεί παραγγελία, σε διαφορετικούς δημοσκόπους, από την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη – και θα μελετηθούν στα σοβαρά και από τα δύο επιτελεία μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

Πλέον η Κουμουνδούρου απαντάει στα σχόλια του Νίκου Ανδρουλάκη που συγκριτικά αναδεικνύουν την έλλειψη «σοβαρότητας» του τρόπου αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ακούτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν σηκώσει τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχετε διαπιστώσει πως δεν το κάνουν μόνο με την κατηγορία του λαϊφστάιλ για τον Στέφανο Κασσελάκη. Κάνουν και κάτι ακόμα: επικεντρώνονται στο μη παραδοσιακά προοδευτικό προφίλ του (εκμεταλλευόμενοι και το σούσουρο που είχε γίνει με την πρόταση για το γαλάζιο υπουργείο που από την κυβέρνηση αρνούνται) για να μιλήσουν για έναν «λαθρεπιβάτη» της Κεντροαριστεράς – για να προσεγγίσουν, δηλαδή, προοδευτικούς ψηφοφόρους που βρίσκονται ενδιάμεσα.

Επέστρεψαν στα γραφεία τους οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη που τον συνόδευσαν στη ναυτική περιοδεία στο Αιγαίο – έπειτα από περίπου ένα δεκαήμερο στο πέλαγος. Και δεν υπάρχει ούτε ένας που να δέχεται την κριτική περί κρουαζιέρας: αφενός γιατί το πρόγραμμα αποδείχθηκε σφιχτό και αφετέρου γιατί οι συνθήκες δεν είναι αυτό που θα περιέγραφε κανείς ως συνθήκες κρουαζιέρας. Μαζί και τα απόνερα του ταξιδιού. Ακόμα και 24 ώρες μετά την άφιξη στη στεριά της Αττικής και στην είσοδο στο κτίριο «Μίμης Δαρειώτης» στην Κουμουνδούρου, τα γραφεία συνέχιζαν να κουνάνε σαν ρεύμα στο ανοιχτό πέλαγο.