Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (9/2), αφού επικράτησε με 2-0 της Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» παίρνωντας πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Europa Conference League χαρίς στα γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι αδιαμφισβήτητα ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας αφού με την έλευσή του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο έφερε και τον… αέρα της περσινής επιτυχίας του με την Σεβίλλη που έφτασε στον τελικό του Europa League, το οποίο και κατέκτησε.

Ο Βάσκος τεχνικός, θα βρεθεί σε δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό με διαφορετική ομάδα και μάλιστα θα γίνει ο πέμπτος προπονητής που θα πετύχει κάτι τέτοιο.

Οι υπόλοιποι τέσσερις προπονητές που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο είναι οι Σβεν-Γκόραν Έρικσον, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Ράφα Μπενίτεθ και Τόμας Τούχελ.

Σβεν-Γκόραν Έρικσον: 1982 Κύπελλο UEFA (Γκέτεμποργκ)-1983 Κύπελλο UEFA (Μπενφίκα)Έκτορ Ραούλ Κούπερ: Κύπελλο Κυπελλούχων 1999 (Μαγιόρκα)-2000 Champions League (Βαλένθια)Ράφα Μπενίτεθ: 2004 Κύπελλο UEFA (Βαλένθια)-2005 Champions League (Λίβερπουλ)Τόμας Τούχελ: 2020 Champions League (Παρί Σεν Ζερμέν)-2021 Champions League (Τσέλσι)