Πρίγκιπας Χάρι: Θα δει τον Κάρολο την άλλη εβδομάδα, αλλά είναι μακρύς και ανηφορικός ο δρόμος της συμφιλίωσης

«Η νέα συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι με τον βασιλιά Κάρολο δείχνει μια απόψυξη στις παγωμένες σχέσεις, λένε βασιλικοί ειδικοί – αλλά μην περιμένετε η Μέγκαν να πεταχτεί να δει τα πεθερικά της», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Mailonline, ενόψει της πολυαναμενόμενης επίσκεψης του δούκα του Σάσεξ στην Βρετανία.

Η αναμενόμενη συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι με τον βασιλιά Κάρολο στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα υποδηλώνει ότι οι ψυχρές σχέσεις μεταξύ πατέρα και γιου θα μπορούσαν να βελτιωθούν, καθώς ο μονάρχης υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, σύμφωνα με βασιλικούς εμπειρογνώμονες.

Οι αναφορές δείχνουν ότι ο Δούκας του Σάσεξ θα συναντηθεί με τον πατέρα του στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, αφού παρακολουθήσει μια εκδήλωση των Invictus Games στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, η οποία ολοκληρώνεται την ίδια ώρα με ένα πάρτι στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τον Δούκα, 39 ετών, να περάσει από τον «μπαμπά» για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες μετά την είδηση της διάγνωσης του καρκίνου στον βασιλιά που έγινε γνωστή στις αρχές Φεβρουαρίου – με τις πηγές να αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας επιθυμεί να συναντηθεί όπου είναι δυνατόν.

Βασιλικοί σχολιαστές δήλωσαν στη MailOnline ότι οι ελπίδες του Χάρι να δει τον πατέρα του, μαζί με άλλες κινήσεις των Σάσεξ τις τελευταίες εβδομάδες για να αυστηροποιήσουν τη στρατηγική δημοσίων σχέσεων, δείχνουν την επιθυμία του πρίγκιπα να ξαναχτίσει τις γέφυρες με την αποξενωμένη οικογένειά του.

Ο Richard Fitzwilliams, εμπειρογνώμονας γύρω από την βασιλική οικογένεια, δήλωσε ότι αναμένει πως ο Χάρι θα επισκεφθεί τον πατέρα του με κάθε δυνατή ευκαιρία – και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι συναντήσεις να μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για τη συμφιλίωση με τον αδελφό του Γουίλιαμ.

Και ενώ θα μπορούσε ακόμη και να υπάρξει χώρος για τη Μέγκαν και παιδιά του, την Λίλιμπετ και τον Άρτσι να τον συνοδεύσουν σε μια μελλοντική επίσκεψη ο Richard Fitzwilliams, προβλέπει ότι ο Χάρι θα πρέπει να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας μετά τις καυστικές επιθέσεις που δέχτηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάντως, πρόσφατες κινήσεις, όπως ο διορισμός νέων εμπειρογνωμόνων δημοσίων σχέσεων – και μια αξιοσημείωτη χαλάρωση της στάσης των Χάρι και Μέγκαν απέναντι στην οικογένεια – υποδηλώνουν ότι ο Χάρι ετοιμάζεται να απλώσει κλάδο ελαίας με την εν λόγω συνάντηση, που πρώτη ανέφερε η Sun.

Ο Fitzwilliams δήλωσε για την αναμενόμενη επανένωση. «Δεν εκπλήσσομαι. Είναι φυσικά κάτι φυσιολογικό για έναν γιο να θέλει να το κάνει.» «Αλλά αυτό που συνέβη, φυσικά, πριν από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, είχαμε τα (αμφιλεγόμενα απομνημονεύματα) Spare στις αρχές του περασμένου έτους και επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στις συνεντεύξεις που έδωσε για την προώθησή τους. Πολλά από αυτά ήταν πολύ, πολύ απερίσκεπτα», είπε.

«Αλλά οι Σάσεξ μόλις ενίσχυσαν την ομάδα επικοινωνίας τους με δύο νέους διορισμούς και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό, επειδή νομίζω ότι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή τώρα στις δημόσιες σχέσεις τους, κάτι που δεν θα (είχαν σκεφτεί πριν). Ποιος συμβούλευσε τον Χάρι στο Spare, όταν μας είπε πόσους Ταλιμπάν σκότωσε, όταν συζήτησε για πειραματισμούς με ναρκωτικά, για κρυοπαγήματα πέους, για την απώλεια της παρθενιάς του; Πρόκειται για κάποιον που απλά έκανε το δικό του πράγμα και δεν έδινε σημασία στο βασικό μέρος των δημοσίων σχέσεων – τη σημασία του «εμπορικού σήματος» είπε ο εμπειρογνώμονας, εννοώντας την βασιλική οικογένεια και τον βασιλικό θεσμό.

«Αλλά τώρα συνειδητοποιούν ότι το εμπορικό σήμα είναι πολύ, πολύ σημαντικό και βρίσκονται τώρα σε μια κατάσταση όπου αξιοποιούν τις βασιλικές τους διασυνδέσεις μέσω του Netflix και του οπωρώνα της Meghan στην Αμερικανική Ριβιέρα. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουν γίνει επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια πρόσφατα, ούτε θα γίνουν για προφανείς λόγους.», λέει ο Fitzwilliams και να συνεχίζει:

«Η δυσκολία που έχουν τώρα είναι ότι πρέπει να τους εμπιστευτούν αν πρόκειται να χτίσουν ή να ξαναχτίσουν γέφυρες, διότι δεν νομίζω ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εμπιστευτούν τους Sussexes.

Ο βασιλιάς έχει ξεκαθαρίσει ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή και προφανώς ο Χάρι θα τον δει αρκετά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. ‘Όταν υπάρχει σοβαρή ασθένεια, έχεις μια κατάσταση όπου ιδιωτικά, ήσυχα (κάτι που δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Sussexes κάνουν τα πράγματα συνήθως) πρέπει να έχεις μια συνάντηση», κατέληξε.