Περιοδεία Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας – «Ως παιδί ομογενών καταλαβαίνω τα προβλήματά σας»

Το Καλπάκι Ιωαννίνων και τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς τέθηκαν στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον δήμαρχο Δρόπολης και φορείς της περιοχής στο Γεωργουτσάτι ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στη Βάνιστα, για συνάντηση με ομογενείς στο κέντρο «Καλημέρα» καθώς και στο χωριό Βρυσερά.

Σε δηλώσεις που έκανε από την Δρόπολη, εξέφρασε τη στήριξη της Αθήνας σε ολόκληρη την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Πρόσθεσε ότι εξοικειώθηκε με τα προβλήματα των μειονοτήτων στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι θα σταθεί κοντά στους κατοίκους.

«Είμαστε εδώ στη Δρόπολη, δίπλα στην ελληνική εθνική μειονότητα για να εκφράσουμε την άνευ όρων υποστήριξή μας. Για εμάς είναι ένα βαθιά εθνικό ζήτημα. Ως παιδί ομογενών ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι Έλληνας εκτός Ελλάδας, καταλαβαίνω τα προβλήματά σας. Εξάλλου εδώ μιλάμε για μια μειονοτική κοινότητα που έχει πολλές ανάγκες για πολιτική στήριξη», είπε ο Κασσελάκης .

Αν και δεν τη συμπεριέλαβε στην ατζέντα της επίσκεψης του, ο κ. Κασσελάκης έκανε σχόλιο και για την Χειμάρρα.

«Ήθελα να προσθέσω στους συμπατριώτες Έλληνες εδώ στους μειονοτικούς δήμους και στην Χειμάρρα ότι δεν θα σας ξεχάσουμε. Η ακρόαση των προβλημάτων και οι επισκέψεις είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία προς εσάς», είπε.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την ΕΡΤ: