Πήγε να πληρώσει στο σούπερ μάρκετ και η πιστωτική της κάρτα δεν έγινε δεκτή – «Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου ξόδεψε κρυφά 40.000 ευρώ, θέλω διαζύγιο»

Ο άντρας της ξόδεψε κρυφά 40.000 ευρώ από τη χρεωστική του κάρτα και τώρα η γυναίκα σκέφτεται να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Πρόσφατα, η γυναίκα της ιστορίας πήγε να αγοράσει κάποια πράγματα από το σούπερ μάρκετ, και φτάνοντας στο ταμείο να πληρώσει, διαπίστωσε ότι η κάρτα της, δεν γινόταν δεκτή.  Το συνολικό ποσό των τροφίμων που αγόρασε, δεν έφτανε τα 5 ευρώ και η απόρριψη της κάρτας ήταν κάτι που τη σόκαρε. Αμέσως, μπήκε να ελέγξει τις κινήσεις του λογαριασμού της, όταν διαπίστωσε ότι είχε γίνει ανάληψη σχεδόν 750 ευρώ εκείνη την ημέρα.

Ρώτησε τον άνδρα της τι έχει συμβεί, και εκείνος της απάντησε ότι μάλλον μία χρέωση, ήρθε νωρίτερα απ’ ότι περίμενε.

«Κάτι όμως δεν πήγαινε καλά. Τα χρήματα που βγάζουμε υπερβαίνουν πολύ το ποσό των συνολικών μας λογαριασμών».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να είμαστε τόσο χρεωμένοι. Άρχισα να ελέγχω όλες του τις συναλλαγές και διαπίστωσα κάμποσες πληρωμές προς διαφορετικά πιστωτικά ιδρύματα».

«Συνολικά, όλοι οι λογαριασμοί του ήταν ανοιχτοί και το ποσό των χρεών του ανέρχεται στα 42.000 ευρώ!». Ο σύζυγος ορκίστηκε ότι δεν κρύβει τίποτα το ύποπτο και τη διαβεβαίωσε απλώς ότι τα έξοδά του βγήκαν εκτός ελέγχου.

Τότε εκείνη του ξεκαθάρισε ότι δεν τον πιστεύει, και ζήτησε να έχει πρόσβαση στο κινητό και τον υπολογιστή, ώστε να εξακριβώσει τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών: «Ελέγχοντας όλες τις κινήσεις, είδα μόνο ένα σωρό ασυνήθιστες αγορές», παρατήρησε η γυναίκα.

“Δεν έχω ιδέα τι απέγινε τόσο ρευστό. Με τόσο ψέμα, ο γάμος διαλύθηκε”

«Εστιατόρια, δώρα, ταξίδια, δύο δάνεια των 10 χιλιάδων που…εξανεμίστηκε. Δεν έχω ιδέα τι απέγινε τόσο ρευστό. Στο σημείο αυτό, διαπίστωσα ότι με τόσα ψέματα, πλέον ήταν αδύνατον να τον εμπιστευτώ και του ανακοίνωσα ότι τελειώσαμε!»

Η γυναίκα έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει περίπτωση, μετά από την ανακάλυψη αυτή, ο γάμος της να επανακάμψει και έτσι αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν δικηγόρο, από τον οποίο δεν άκουσε καθόλου ευχάριστα νέα. Όπως της ανακοίνωσε ο δικηγόρος, η γυναίκα έχει το βάρος της αποπληρωμής του ήμισυ των χρεών του συζύγου, ανεξάρτητα από το αν οι αγορές προορίζονταν αποκλειστικά για εκείνον και εκείνη δεν απολάμβανε-ούτε που γνώριζε-καμία. Το ζευγάρι έχει ένα σπίτι από κοινού και ο δικηγόρος επιμένει ότι αυτό, πρέπει να πωληθεί και το κέρδος του να μοιραστεί, ή να αγοραστεί από τον έναν εξ ολοκλήρου.

Προτού εκδοθεί οριστικά το διαζύγιο, η γυναίκα σκέφτηκε ένα σχέδιο. Έπεισε τον άντρα της να υπογράψει μία σύμβαση από την οποία η ίδια απαλλασσόταν από τις κατηγορίες κάθε δαπάνης.

Πράγματι, ο σύζυγος ανέλαβε την πλήρη ευθύνη του ποσού που χρεώθηκε. Άλλωστε το πρόβλημα πλέον δεν ήταν οικονομικό, αλλά ηθικό, δηλαδή το ψέμα που αμαύρωσε τον γάμο τους.

Αν και το ζευγάρι επισκέφτηκε έναν σύμβουλο γάμου, σύντομα η γυναίκα ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται καν να διορθώσει τη σχέση της.

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να γυρίσω πίσω τον χρόνο. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να φύγω αλλά, αναγκαστικά, πρέπει να περιμένω ακόμη λίγο»