Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (2/5), με την κίνηση να είναι αυξημένη τόσο σε λιμάνια όσο και σε διόδια.

Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια και διόδια μια και είναι σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Στο λιμάνι του Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 60 δρομολόγια πλοίων, εκ των οποίων 38 αφορούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα υπόλοιπα 22 για νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες αλλά και Κρήτη. Τα περισσότερα πλοία φεύγουν με 100% πληρότητα.

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου 2024. Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένονταν η αναχώρηση δεκάδων πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου με εκδρομείς για την εορτή του Πάσχα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου 2024. Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένονταν η αναχώρηση δεκάδων πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου με εκδρομείς για την εορτή του Πάσχα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αυξημένη καταγράφεται κίνηση στην Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα, τόσο προς την Κόρινθο όσο και προς τη Λαμία. Η αναμονή στα διόδια της Ελευσίνας αυξάνεται σταδιακά όσο η ώρα περνάει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στιγμιότυπο από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου 2024 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, από Μεγάλη Τετάρτη, τα διόδια της Ελευσίνας, στην Αθηνών-Κορίνθου, πέρασαν 47.343 οχήματα και τα διόδια των Αφιδνών, στην Αθηνών – Λαμίας πέρασαν 35.485 οχήματα.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, η κίνηση σε σχέση με πέρσι είναι κατά 20%. Η πληρότητα αγγίζει 100% για διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, από τον σταθμό του Κηφισού είναι προγραμματισμένα συνολικά 300 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 80 είναι έκτακτα ενώ από το σταθμό Λιοσίων τα δρομολόγια ξεπερνούν τα 100 για όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί.

Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του Πάσχα λαμβάνει αυξημένα μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη από τις 15:00 έως και τις 22:00 και τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, από τις 06:00 πρωί έως και τις 16:00.