Home / Showbiz / Ο Θανάσης Κουρλαμπάς εξομολογείται: «Αντισταθήκαμε στην κόρη μας και τελικά πληγώσαμε το παιδί»
Ο Θανάσης Κουρλαμπάς εξομολογείται: «Αντισταθήκαμε στην κόρη μας και τελικά πληγώσαμε το παιδί»
Κυριακή, 5.5.2024, 21:44
Zappit@ZAPPIT_

“Φροντίσαμε να διασφαλίσουμε το παιδί. Του μιλήσαμε πολύ και τον προετοιμάσαμε για το τι θα λέει και τι θα απαντά στα διάφορα σχόλια”.

Για τα παιδιά τους, την ανατροφή και τη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί τους μιλά ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Τον γνωστό ηθοποιό συνάντησε η δημοσιογράφος Ελευθερία Κανακάκη για λογαριασμό του περιοδικού Vita.

«Εξ αρχής προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας τις προσωπικές μας αξίες και μέσα από λάθη μάθαμε να αποτελούμε μέρος της δικής τους σημερινής ζωής, γιατί δεν γίνεται να ζήσεις έξω από αυτήν. Για παράδειγμα, αντισταθήκαμε και δεν πήραμε κινητό στην κόρη μας μέχρι το Γυμνάσιο, προκειμένου να μη μπει από νωρίς στον κόσμο του ίντερνετ και των social media και τελικά πληγώσαμε το παιδί», παραδέχεται ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

«Αντισταθήκαμε δηλαδή σε κάτι στο οποίο δεν είχε αντισταθεί κανείς άλλος, με αποτέλεσμα η Ιόλη (η οποία είναι πλέον 19 χρόνων) να βιώσει τη δική μας λανθασμένη απόφαση», τονίζει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Δυστυχώς πρέπει να πορεύεσαι με ό,τι σου δίνει η ζωή και πάνω σε αυτό να κάνεις τις μικροκινήσεις σου, ώστε να μεταλαμπαδεύσεις στα παιδιά σου τις αξίες σου. Εμείς προσπαθήσαμε να προβλέψουμε κάποια ταλέντα τους και να τα ενισχύσουμε. Κατά τα άλλα, τα αφήσαμε ελεύθερα να επιλέξουν ό,τι θέλουν να ακολουθήσουν και να το παλέψουν», επισημαίνει ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Σε ερώτηση για την επιλογή του γιου του να ασχοληθεί με το μπαλέτο κόντρα στα κοινωνικά πρότυπα, ο Θανάσης Κουρλαμπάς απαντά:

«Σκεφτήκαμε κι εμείς το κοινωνικό κομμάτι αλλά φροντίσαμε να διασφαλίσουμε το παιδί. Του μιλήσαμε πολύ και τον προετοιμάσαμε για το τι θα λέει και τι θα απαντά στα διάφορα σχόλια. Επιπλέον, τον βοήθησε πολύ η δασκάλα του τονίζοντάς του να μη δίνει καμία βαρύτητα σε ό,τι αρνητικό ακούει και εξηγώντας του πόσο σημαντικό είναι το μπαλέτο για τον ίδιο και πόσο εύρος κίνησης προσφέρει στο σώμα».

«Έτσι, είναι ένας απόλυτα ισορροπημένος νέος και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, είναι υπερήφανος που ανήκει ήδη στο φυτώριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σπουδάζει πλέον κανονικά μπαλέτο και το καλοκαίρι έχουμε να πάρομε ακόμα πιο σημαντικές αποφάσεις, ως προς το αν θα συνεχίσει στην Αγγλία τις σπουδές του», συμπληρώνει επί του θέματος ο Θανάσης Κουρλαμπάς.