Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου και θυμόμαστε τις ατάκες της που έγραψαν ιστορία και χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα στο διαδίκτυο ως meme.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήθελε να γίνει ηθοποιός από τα παιδικά της χρόνια και κατάφερε να αφήσει εποχή μέσα από τους ρόλους που ερμήνευσε σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

Μπορεί πολλοί να μην πρόλαβαν τη «Μαντάμ Σουσού» στην τηλεόραση, η σκηνή ωστόσο με την Άννα Παναγιωτοπούλου να απαξιώνει τις γειτόνισσές της ενώ κοιτάζει από το παράθυρο να τσακώνονται, παραμένει μέχρι και σήμερα δημοφιλής.

Με αυτόν τον ρόλο συστήθηκε η Άννα Παναγιωτοπούλου στο πανελλήνιο εκτός πρωτεύουσας, στο κοινό που δεν είχε την ευκαιρία να τη γνωρίζει ως τότε μέσω της θεατρικής της παρουσίας.

Η «Μαντάμ Σουσού» ολοκληρώθηκε σε 2 κύκλους και η Άννα Παναγιωτοπούλου εμπλούτισε κι απέδωσε με τέτοιο τρόπο την περσόνα της Σουσούς καθιστώντας την σημείο αναφοράς.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 και η Άννα Παναγιωτοπούλου πρωταγωνιστεί σε μια σειρά του MEGA που σήμερα χαρακτηρίζεται κλασική.

Πρόκειται για τις «Τρεις Χάριτες» σε σενάριο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Είναι η ιστορία 3 αδελφών (της Όλγας, της Μαρίας και της Ειρήνης Χαρίτου) που η μοίρα τα φέρνει να συγκατοικήσουν στο πατρικό τους σπίτι.

Αξέχαστο παραμένει το ρεσιτάλ που έδωσε η ηθοποιός στις «Τρεις Χάριτες» όταν προσπάθησε ως «Όλγα» να πείσει ότι έχει ταλέντο στην υποκριτική, υποδυόμενη τη Λένω Μπότσαρη.

Και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που το Dolce Vita έκανε πρεμιέρα στο MEGA, οι ατάκες όμως της Χριστίνας Μαρκάτου έχουν γίνει μέχρι και meme στα social media.

Ήταν το 1995 που το Mega προβάλει το «Ντόλτσε Βίτα», όπου η Άννα Παναγιωτοπούλου είναι η βασική πρωταγωνίστρια.

Υποδύεται έναν πραγματικά δύσκολο ρόλο για την εποχή: της πλούσιας χήρας που έχει εργοστάσιο, της γυναίκας-κούγκαρ, η οποία εκεί γύρω στα 50 και κάτι ερωτεύεται τον αρραβωνιαστικό της κόρης της και συνάπτει σχέση μαζί του.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές που κυκλοφορεί είναι εκείνη που η Χριστίνα καμουφλαρισμένη με μαντήλι και γυαλιά, μπαίνει σε ένα ξενοδοχείο για να συναντήσει τον εραστή της, Αντώνη. Το παίζει δήθεν απορημένη και λέει «τι είναι εδώ;».

Ξεχώριζαν και οι στιχομυθίες της Χριστίνας με τη γιαγιά Όλγα, που της υπενθύμιζε ότι είναι γριές γυναίκες και ο Άγιος Πέτρος θα τις πάρει σύντομα κοντά του.

Απολαυστική ήταν και όταν προσπαθούσε να καλύψει τα νώτα της, για να μην καταλάβει η πεθερά της τίποτα για την παράνομη σχέση της με τον Αντώνη.