Επισημοποιήθηκε η ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να αναρτά σχετικό κάλεσμα στην εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έντι Ράμα αναρτώντας την πρόσκληση, «μπορείτε να περάσετε μαζί μας αυτή την ξεχωριστή στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς της Ελλάδας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο του Γαλατσίου, στη σάλα Christmas Theater, που βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρου Βεΐκου 137, την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έντι Ράμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης επισήμανε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μετρά ασφαλείας.

Υποστήριξε επίσης, ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δε φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η άδεια για τη συγκέντρωση δόθηκε, σύμφωνα με το MEGA, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με τη συμφωνία να κλείνει από ιδιώτη που χειρίζεται τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν είχε λάβει θετική απάντηση για τον χώρο που χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί η ομιλία του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε να απειλήσει ανοιχτά πως αν δεν του δοθεί κλειστός χώρος για τη συγκέντρωση τότε θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.