Ξεσηκωμός για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ – «Δεν βγαίνουμε από τα σπίτια και τις δουλειές μας»

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 3:04 μμ

… διαμήνυσαν τα σωματεία με δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών – ΒΙΝΤΕΟ

Το αποφασιστικό μήνυμα ότι «δεν βγαίνουμε έξω από τις δουλειές μας και τα σπίτια μας», έστειλαν σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με Σωματεία εργαζομένων της Αττικής, με την δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, ενάντια στο έγκλημα και τις απολύσεις στην ΛΑΡΚΟ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, τόνισε ότι κάτω από την πίεση που άσκησε η σημερινή κινητοποίηση κατάφεραν να οριστεί συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Το αγωνιστικό ραντεβού με τα συνδικάτα και τους φορείς της Αττικής ανανεώθηκε για τις 6 μ.μ. που θα υποδεχθούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Δ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τα Σωματεία εργαζομένων της Αττικής για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, διαμηνύοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστεί.

Ενημέρωσε επίσης ότι η κατάληψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα συνεχίζεται, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το μήνυμα που στέλνουμε είναι, ότι «δεν βγαίνουμε έξω από τις δουλειές μας και τα σπίτια μας».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης κρέμασαν πανό των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στην πρόσοψη του υπουργείου που έγραφε: «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απολύσεις, στον μαρασμό του τόπου. Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

Ακολούθως τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, κρέμασαν ένα ακόμα πανό στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών, επί της οδού Νίκης που έγραφε: «Κλείνουν την ΛΑΡΚΟ, δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα. Δεσμεύτηκαν για επενδυτή και βρήκαν παλιατζή».

Νωρίτερα κατά την διάρκεια της κινητοποίησης φώναξαν συνθήματα όπως: «Η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή, κόντρα στης κυβέρνησης την πολιτική», «Το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ να μην συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη και εμείς με την ζωή», «Αλληλεγγύη στην εργατιά της ΛΑΡΚΟ, αντίσταση κι’ αγώνας να’ ρθούν τα πάνω κάτω» και «Απ’ τη ΛΑΡΚΟ δεν θα βγούμε, αγώνας μέχρι τέλους για να δικαιωθούμε».

Κάλεσα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσει το έγκλημα, με μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις τους ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γγ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην έδρα της ΛΑΡΚΟ Αττικής και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), κατήγγειλαν το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ, την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να πετάξει στον δρόμο 850 οικογένειες. Ευχαρίστησαν τα σωματεία των άλλων κλάδων για την στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με όλες τις μορφές.

Νωρίτερα κατήγγειλαν επίσης ότι, οι εργαζόμενοι, που από χθες που διάβασαν στα ΜΜΕ ότι απολύονται, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατόν καθώς κανείς από την πλευρά του υπουργείου δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Τελικά κάτω από την πίεση της σημερινής κινητοποίησης ορίστηκε συνάντηση. Πηγή 902.gr