Μπορεί η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για αύριο Τρίτη (7/5), να παρατείνει την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ωστόσο από το μεσημέρι της Δευτέρας, παρατηρείται μεγάλη κίνηση και καθυστερήσεις στα διόδια.

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Αυξημένη η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας. LIVE χάρτης.

Συγκεκριμένα, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στα διόδια της Ελευσίνας από τους εκδρομείς που επιστρέφουν.

Αρκετή υπομονή πρέπει να έχουν και οι εκδρομείς στην Αθηνών-Κορίνθου, μια και τα οχήματα επιστρέφουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Στα διόδια Μαλγάρων, στη Θεσσαλονίκη, η κίνηση κατά διαστήματα είναι αυξημένη, με τις πρώτες ουρές να σχηματίζονται μετά τα διόδια, όπου πραγματοποιούνται έργα στη γέφυρα του Αξιού. Η διέλευση για τα οχήματα είναι ελεύθερη, ωστόσο από τις τέσσερις λωρίδες, ανοιχτές είναι μόνο οι δύο ενώ στη συνέχεια του δρόμου προς Θεσσαλονίκη, οι δύο λωρίδες γίνονται μία.

Δείτε live εικόνα από την κίνηση στους δρόμους

Σημειώνεται αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική περίπου 600.000 οχήματα, με τη φετινή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα φαίνεται πως επλήγη άμεσα από την τεράστια ακρίβεια που σκεπάζει τα πάντα, προκαλώντας μάλιστα τεράστια απόκλιση στους αριθμούς εκείνων που κατάφεραν να ταξιδέψουν φέτος οδικώς, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το Πάσχα του 2023 είχαν εγκαταλείψει την Πρωτεύουσα περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα και φέτος κάτι παραπάνω από 600.000, φανερώνοντας μία μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 35%.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος από τις 26 Απριλίου έως και την Μ. Παρασκευή, από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου έφυγαν 351.058 οχήματα και από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας 267.519.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία σε όλα τα σημεία, με την κορύφωση της επιστροφής των αδειούχων να αναμένεται αύριο. Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, οι συχνοί έλεγχοι και βεβαίως η απαγόρευση για τα φορτηγά μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων για την Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 7 Μαΐου