Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγείται ο 62χρονος αρχαιοφύλακας της Νισύρου, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέας Κω και της ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας κρίθηκε προφυλακιστέος. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Κω και στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία που έκανε ο πατέρας ενός 12χρονου αγοριού, στις 15 Απριλίου. Στη συνέχεια ακολούθησε «βροχή» καταγγελιών και από άλλους γονείς για την σεξουαλική παρενόχληση η κακοποίηση των παιδιών τους, ηλικίας 10-15 ετών.

Μετά τις καταγγελίες, ο φερόμενος δράστης, που διετέλεσε και παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του «Πολυβώτη», έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», ο 62χρονος αρχαιοφύλακας είχε προσαχθεί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα, όπου ενημερώθηκε για την καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του ένα 10χρονο αγόρι. Στη συνέχεια, παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα tablet, στο οποίο φέρεται ότι πρόβαλε πορνογραφικό υλικό, δείχνοντάς το στον 10χρονο και σε άλλους τέσσερις ανηλίκους μέσα στο σπίτι του.

Παράλληλα φέρεται ότι έδειξε στα παιδιά ένα ερωτικό βοήθημα και στις 19 Απριλίου τηλεφώνησε σε γνωστό του αστυνομικό, ζητώντας του να περάσει από το διαμέρισμά του για να παραλάβει μια σακούλα, η οποία περιείχε μια πλαστική κούκλα σιλικόνης, δύο εσώρουχα και δύο ερωτικά βοηθήματα, προκειμένου να τα κάψει και να εξαφανίσει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο αστυνομικός παρέλαβε την τσάντα, όμως στη συνέχεια την παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου, με συνέπεια την ίδια κιόλας ημέρα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, να διενεργηθεί έλεγχος στο σπίτι του 62χρονου, με τους ενστόλους να βρίσκουν κρυμμένο ακόμη ένα tablet.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από 12 παιδιά, τα οποία φέρεται ότι έπεσαν θύματα του σάτυρου αρχαιοφύλακα, καθώς και από εννέα γονείς. Από όλες τις καταθέσεις διαπιστώθηκε πως από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον φετινό Απρίλιο ο 62χρονος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού προσέγγιζε ανηλίκους με πονηρές διαθέσεις και με διάφορες προφάσεις τούς προσκαλούσε στο διαμέρισμά του, όπου προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη των γεννητικών οργάνων του, καθώς επίσης και πορνογραφικού υλικού.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως έδινε χασίς στα νεαρά αγόρια και είχε αποπειραθεί να προβεί σε γενετήσιες πράξεις με ένα εξ’ αυτών.