Στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τον Ορτέγκα να βγαίνει νοκ άουτ λόγω τραυματισμού.

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε λοιπόν το πλάνο του για τη ρεβάνς, υπολογίζοντας στον Ρίτσαρντς, ο οποίος είχε παίξει το δεύτερο ημίχρονο στην Αγγλία και είχε μάλιστα καλή παρουσία στο Βίλα Παρκ.

Το πλάνο όμως δεν «προχώρησε» λόγω νέας ατυχίας και οι ενοχλήσεις στον δικέφαλο κράτησαν εκτός «μάχης» και τον Άγγλο μπακ. Οπότε; Οπότε ο Μεντιλίμπαρ πήγε στην επιλογή να κάνει έναν δεξιό, αριστερό.

Πήρε λοιπόν τον Κίνι και του άλλαξε πλευρά, σε μια προσπάθεια να βρει την λύση για τις απουσίες των δύο αριστερών μπακ της ομάδας του.

Ο Κίνι λοιπόν κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο «φορτίο» στην πλάτη του αλλά έμελλε μια δική του ενέργεια (αρχικά χωρίς την μπάλα και μετά με την τέλεια σέντρα) να κρίνει επί της ουσίας την πρόκριση.

Μια προσεκτική ματιά στον τρόπο με τον οποίο «στήθηκε» η επίθεση του Ολυμπιακού στη φάση του πρώτου γκολ, είναι η επιτομή του επιθετικού παιχνιδιού που πρέπει να έχει ο ακραίος μπακ.

Ο Ποντένσε βρέθηκε με την μπάλα στην μεγάλη περιοχή της Βίλα αλλά κλείστηκε και δεν μπορούσε ν’ απειλήσει με σουτ την εστία του Μαρτίνες. Για να βγει λοιπόν η φάση χρειάζονταν η βοήθεια του ακραίου μπακ και ο Κίνι το έκανε με τέλειο τρόπο.

Το σπριντ που έκανε από αριστερά ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της αγγλικής ομάδας κι άλλο που δεν ήθελε ο Ποντένσε. Ο Πορτογάλος είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, έδωσε την μπάλα στο σωστό χρόνο κι έδω έγιναν πράματα και θάματα.

Ο Κίνι δεν έκανε κοντρόλ αλλά μια τέλεια σέντρα με το αριστερό πόδι, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στον Ελ Κααμπί. Ήταν μια «ξυραφιά» του Ισπανού που έβγαλε νοκ άουτ την άμυνα των Άγγλων και όλα έγιναν ιστορία με τον Μαροκινό να κάνει το 1-0.

Ο Κίνι έκανε αυτό που θα επιχειρούσε κάθε σύγχρονο μπακ που θέλει να προσφέρει και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Και ομολογουμένως το έκανε με απίστευτη επιτυχία κι όχι απ’ την πλευρά του.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και ο Ισπανός μπακ αποδεικνύεται πολύτιμη λύση για τον Μεντιλίμπαρ το τελευταίο διάστημα.

Έτσι μετά τον Ιμπόρα, ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ακόμα «κρυφό» χαρτί στην ρεβάνς με την Άστον Βίλα και η ομάδα του λιμανιού παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη ένα εξτρα «όπλο».

Το αριστερό του πόδι «ζωγράφισε» και ο Ολυμπιακός έκανε στο δέκατο λεπτό την φάση που «γονάτισε» την Άστον Βίλα. Όλα επί της ουσίας κρίθηκαν σ’ αυτή την φάση.