Φωτογραφίες από τη διαδρομή του Αγίου Φωτός που έφτασε νωρίτερα το απόγευμα του Μ.Σαββάτου από τα Ιεροσόλυμα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα

Σε κλίμα συγκίνησης και προσμονής γίνεται η ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Στη λειτουργία στη Μητρόπολη των Αθηνών παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Κλείσιμο
Σε δήλωσή της η Πρόεδρος επισήμανε ότι «Με την Ανάσταση του Κυρίου η ελπίδα γεμίζει και πάλι τις ψυχές μας. 

» Εύχομαι το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους, συγκρούσεις και μίση, με αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο.
» Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!»
Σε φωτογραφίες η διαδρομή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα 
Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το Άγιο Φως το οποίο αφίχθη στις 20:06 του Μ.Σαββάτου με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Για τη μεταφορά του μετέβη στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση. Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.
Μετά τη σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Βίντεο από την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d11149pe0cb5)
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν και φέτος το Άγιο Φως σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις.
Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως έφτασε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ειδικότερα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις προς διάφορες γωνιές της χώρας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Λάρισα και την Κεφαλονιά.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d10xmb0mhogh)
Εικόνες από την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα 
Η Ορθοδοξία σε όλο τον πλανήτη αναμένει την Ανάσταση του Σωτήρος που σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Η αφή του Αγίου Φωτός έγινε μυστηριακά στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πιστοί, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντια εξαιτίας και του πολέμου.
Ειδήσεις σήμερα
Στην Αθήνα έφτασε το Άγιο Φως – Οι πτήσεις για να μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Δύο τυφλά χτυπήματα δέχτηκε ο 41χρονος ο οποίος δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου
Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι ρόλοι μέσα από τους οποίους την αγάπησε το κοινό

Content snippet: CookieBar