Ηλιόλουστος αναμένεται ο καιρός αύριο Τρίτη, ημέρα που αναμένεται να γίνει και η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότεροι εκδρομείς θα παρατείνουν για μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι αναμένεται να επιστρέψουν αύριο.

Ο καιρός αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς.

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, ανέφερε ότι από τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται εκ νέου άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, ανέφερε ότι από τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται εκ νέου άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη «προς τις βραδινές ώρες επειδή θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα ορεινά θα συννεφιάσει περισσότερο και θα έχουμε κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα προς το βράδυ. Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι δυο μέρες με άστατο καιρό. Θα έχουμε αρκετές βροχές, πιθανότατα και καταιγίδες, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πάλι, η θερμοκρασία θα ξαναπέσει χαμηλές. Θα ψιλοχαλάσει πάλι ο καιρός και κάποια μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια».

Άστατος αναμένεται να είναι τις επόμενες ημέρες και ο Σάκης Αρναούτογλου, σε μια πρώτη πρόγνωση, δεν αποκλείει έντονα φαινόμενα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σε χάρτες που δημοσιεύει με τις πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνεται η μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα μπόρας ή καταιγίδας. Όσο πιο σκούρες και πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες και μωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

«Ο καιρός έως και την ερχόμενη Παρασκευή με τα σημερινά, τελευταία προγνωστικά στοιχεία με μια ματιά! Κάντε παρακαλώ κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την χρωματική επεξήγηση!

Φίλες και φίλοι, ιδιαίτερα βαθύ το προβλεπόμενο για την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να μην είναι αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης την κακοκαιρία του δεν αποκλείεται να την κάνει κατά τόπους (χάρτες),

Η ένταση και η έκταση των καιρικών φαινομένων παραμένουν ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού το επόμενο τριήμερο την οποία και παρακολουθούμε γιατί σ’ αυτό υπάρχει αρκετά μεγάλη διχογνωμία από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα! Για ότι νεότερο θα υπάρξουν φυσικά λεπτομέρειες!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται ο καιρός την Τρίτη με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά και την Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές και το βράδυ στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.