Η εποχή που ζούμε είναι μία εποχή προκλήσεων σε όλα τα επίπεδα με πρώτο αυτό της κλιματικής αλλαγής και όλων των συνεπειών που αυτή συνεπάγεται. Το περιβάλλον βάλλεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και το επίπεδο της υγείας του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής που εμείς μπορούμε να έχουμε ή και όχι. Η οικονομική ανάπτυξη δεν σημαίνει αυτόματα και κοινωνική ευημερία και αυτό γιατί θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις και με σεβασμό πάντα στον πλανήτη που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Για αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει όλοι μαζί να υποστηρίζουμε, να σεβόμαστε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, με μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός βιώσιμου παρόντος και βάσεων για ένα βιώσιμο μέλλον είναι απαραίτητες οι δράσεις προστασίας του ανθρώπου και του πλανήτη. Η αλληλεγγύη και η έμπρακτη κινητοποίηση προς αυτές τις κατευθύνσεις μπορεί να είναι η λύση για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτά ακριβώς δεσμεύεται η doValue Greece που έχει στον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, #Αξίες Ζωής, όλες τις πολύτιμες, οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, υλοποιώντας ένα ευρύ πλάνο δράσεων εστιάζοντας σε τρεις καίριους άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία.

Είναι πολλές και ποικίλες οι δράσεις της εταιρείας, με πιο πρόσφατη την ολοκλήρωση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Το Σπίτι της ‘Αρσις» στο Ωραιόκαστρο, το οποίο φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών. Στον ξενώνα αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα (παράθυρα και μπαλκονόπορτες) με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, οι οποίες έχουν αποδοτική λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αποτέλεσμα αυτού να εξασφαλίζεται πλέον, η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό καθώς και η μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%.

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο, τέτοιου μεγέθους έργο, που πραγματοποιείται από την ίδρυση της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ (2009) ενώ η επιλογή έγινε σε συνεργασία τους υπευθύνους της, καθώς εκτιμήθηκε ως πρώτη προτεραιότητα. Όπως τόνισε στην παρουσίαση του έργου ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, κ. Τάσος Πανούσης «η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο των νέων, αποτελεί για εμάς σταθερή και συνειδητή επιλογή και επιβεβαιώνει την προσήλωση της doValue στις αρχές και της αξίες που διέπουν ολόκληρη της φιλοσοφία της». Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης.

Η εταιρεία έχει δώσει επανειλημμένως το παρόν με δράσεις που έχουν σταθερά στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της χώρας και ειδικά των ευπαθών ομάδων. Στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκων συστημάτων, με στόχο να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμησή της, με 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια (στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ), αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW, με την απόδοση του συστήματος να εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης.

Παράλληλα, η doValue, χρηματοδότησε την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια, το οποίο να θυμίσουμε ότι το 2021, επλήγη από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και στη συνέχεια από τις φθινοπωρινές πλημμύρες. Πλέον, το νέο Ιατρείο είναι σε θέση να υποστηρίξει τις ανάγκες των 1.000 μόνιμων κατοίκων των Ροβιών καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Στις ενέργειες της εταιρείας βρίσκουμε τη δράση «Δίπλα στη Γυναίκα», όπου δημιουργήθηκε το πρώτο Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ένας πρότυπος χώρος φροντίδας για τις γυναίκες ασθενείς με καρκίνο και τους συγγενείς τους, στον οποίο τους παρέχεται μία σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης.

Επιπροσθέτως, πολύ σημαντική είναι η προσφορά και υποστήριξη μαθητών σε ακριτικά νησιά (Δονούσα, Αγαθονήσι, Φούρνους, Σίκινο) με υποτροφίες σπουδών και εξοπλισμό, η δημιουργία Πρωτοποριακού Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (για νέους ηλικίας 18-25) «doResponsible Financial Center», η προσφορά σε  είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας από τις καταστροφικές πλημμύρες της καταιγίδας «Daniel» και πολλά ακόμα.

Γίνεται φανερό λοιπόν ότι η doValue στέκεται έμπρακτα στις ανάγκες της κοινωνίας, δημιουργώντας παράλληλα και συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, μέσα από το ευρύ πλάνο των δράσεων που υλοποιεί. Η εταιρεία συνεχίζει σταθερά να το αποδεικνύει, βάζοντας ταυτόχρονα το δικό της λιθαράκι για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, για τις επόμενες γενιές.