Η Volkswagen κατηγορεί τον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για αλλοίωση του λογότυπου και παραπλανητική διαφήμιση.

Ο Όμιλος Volkswagen Group of America έχει κινηθεί νομικά εναντίον ενός εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με έδρα το Τέξας, του VDubs Only, ισχυριζόμενος ότι παραβιάζει το σήμα κατατεθέν του και ότι έχει υποστεί αλλοίωση.

Η αγωγή επικεντρώνεται γύρω από τα εμπορικά σήματα της Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων των Audi, VW και V-Dub, με το τελευταίο να είναι ένας όρος που συνδέεται συνήθως με τη Volkswagen, ένα εμπορικό σήμα που η Volkswagen κατέχει από τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Ωστόσο, το εμπορικό σήμα της Volkswagen περιλαμβάνει παύλα, σε αντίθεση με το όνομα του αντιπροσώπου.

Εκτός από την αμφισβήτηση της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης των σημάτων της από τον έμπορο, η Volkswagen αντιτίθεται στον ισχυρισμό του εμπόρου ότι είναι «ειδικός σε θέματα VW & Audi».

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης ότι ένα από τα λογότυπα του αντιπροσώπου είναι μια τροποποιημένη έκδοση του εμβλήματος της VW, που περιγράφεται ως «μπασταρδεμένο», εμφανίζοντας σαφείς ομοιότητες, όπως ένα κυκλικό λογότυπο με ένα λευκό V πάνω σε μπλε φόντο.

Η Volkswagen υποστηρίζει ότι η χρήση των σημάτων της από τον αντιπρόσωπο θα μπορούσε να παραπλανήσει τους πιθανούς πελάτες και να τους κάνει να πιστέψουν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου συνδέονται με τη Volkswagen ή υποστηρίζονται από αυτήν.

Ένας ισχυρισμός που φαίνεται κάπως υπερβολικός, δεδομένων των διακριτών διαφορών μεταξύ ενός αντιπροσώπου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μιας εξουσιοδοτημένης αντιπροσωπείας Volkswagen.

Ζητώντας μόνιμη απαγόρευση της χρήσης των σημάτων της από τον έμπορο, η Volkswagen ζητά επίσης την επιστροφή των δικηγορικών αμοιβών και εξόδων, καθώς και τη μεταβίβαση ορισμένων ονομάτων τομέα που ανήκουν στον έμπορο, συμπεριλαμβανομένων των vdubsonly.com και vdubsonlydallas.com.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο αντιπρόσωπος αγνόησε τις επιστολές της Volkswagen και τον κατηγορεί για σκόπιμη δόλια συμπεριφορά.