Σκηνικό καλοκαιρίας θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα όπως και την Τρίτη του Πάσχα με τις νεφώσεις και τις σποραδικές βροχές των προηγούμενων ημερών να είναι πλέον απούσες. 
Ειδικότερα σε Αττική, Κυκλάδες και νησιά Ιονίου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί αύριο περί τους 25 βαθμούς. 
Άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί, πάντως, την Τρίτη του Πάσχα, με όσους επιλέξουν παραμονή στους προορισμούς των διακοπών του Πάσχα να έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό. 
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη δυτική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αναλυτική πρόγνωση – Με 4 έως 6 μποφόρ το πρώτο κύμα επιστροφής από τις Κυκλάδες

Content snippet: CookieBar